Hij ziet een computer als een 'tool', gereedschap, net als een doek met kwast, maar dan digitaal.
Hij ziet een computer als een 'tool', gereedschap, net als een doek met kwast, maar dan digitaal. (Foto: )

Tawab was als kind altijd aan het tekenen

Erna Daalman uit Capelle is beeldend kunstenaar én creatief docent. De komende tijd neemt ze ons regelmatig mee naar kunst én kunstenaars in Capelle. Ze is vooral geboeid door mensen, de natuur én kunst. "Kunst kijken of maken geeft groei aan ons brein", stelt ze. Dit keer interviewt ze Tawab Safi.

Capelle aan den IJssel - We lopen samen door het gebouw 'het Ondernemershuis' in Capelle aan den IJssel, Tawab en ik. Het ziet er zo clean uit: de lift, de lange gangen en alle deuren tot kantoren, een symmetrisch geheel.

Tawab Safi heeft hier zijn kantoor en atelier. Gevestigd sinds juni 2018. Nadat hij eerst gekeken had in Rotterdam naar een geschikte werkruimte, maar daar niets kon vinden, is hij nu heel blij om in Capelle te zijn.

Tawab heeft een eigen bedrijf als grafisch vormgever, webdesigner en beeldend kunstenaar.

Hij ziet een computer als een 'tool', gereedschap, net als een doek met kwast, maar dan digitaal. Als je begint met het ontwerpen van een nieuwe website is dat als beginnen op een wit doek. Zijn streven is dat het ontwerp een mooie website wordt die bezoekers onthouden.

Een website waar bezoekers langer op blijven, levert een bedrijf een goed en beter contact op. Hij maakt voor zichzelf een concept op papier. De informatie voor en van een bedrijf moet op de website, maar Tawab maakt ook een unieke huisstijl en een logo voor het bedrijf. Daarbij maakt hij gebruik van diverse grafische programma's.

Altijd tekenen

Tawab is getalenteerd en ontdekte dat al op jonge leeftijd. Waar andere kinderen in hun vrije tijd spelletjes speelden, was hij aan het tekenen, maar ook op school maakte hij realistische tekeningen.

Zijn droom was om goed te kunnen tekenen. Later is hij naar de Willem de Kooning academie gegaan voor grafische vormgeving en animatie. Daarna kwam de interesse voor webdesign en het maken van logo's.

Maar Tawab Safi is nog meer. Hij is ook vader van twee kinderen en hij sport graag, het liefst iedere dag. Op de fiets gaat hij naar z'n werk van Krimpen naar Capelle.

Afghanistan

Oorspronkelijk is hij afkomstig uit Afghanistan en woont al 17 jaar in Nederland.

Vanwege zijn werk en zijn afkomst is hij gevraagd voor een bijzondere tentoonstelling dit jaar in het Europees Parlement in Brussel samen met tien andere collega's met het doel de andere kant van Afghanistan te laten zien, want naast politiek is er ook kunst en cultuur.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden