Noes Fiolet in de theaterzaal van de Noes Fiolet Studio's. Foto: Annemarie van der Ploeg}
Noes Fiolet in de theaterzaal van de Noes Fiolet Studio's. Foto: Annemarie van der Ploeg} (Foto: )

Gaat Noes Fiolet Capelle verlaten?

De Noes Fiolet Studio's zijn al jarenlang een begrip in Capelle aan den IJssel. Eigenaar Noes Fiolet (66) zit al 50 jaar in het vak. Hij vindt het nu tijd voor een nieuwe kapitein aan het stuur van zijn school en is inmiddels druk bezig met de overdracht van de school aan een nieuwe eigenaar. Maar eerst is het op 22 en 23 juni tijd voor de jaarafsluiting in een circustent naast de studio's.

Annemarie van der Ploeg

Capelle - Noes Fiolet legt uit: "Ik ga niet verdwijnen hoor. In oktober word ik 67 en ik vond dat er hier een frisse nieuwe kapitein aan het stuur moest komen. De onderhandelingen zijn nog niet helemaal rond, maar in principe heb ik de school verkocht en mag ik in dienst treden van de nieuwe eigenaar.

"Van stoppen word ik niet gelukkig, maar ik wil heel graag een andere positie hebben en de verantwoording bij iemand anders leggen. Ik wil mijn vrijheid terug na zo veel jaren. Ik wil weer naar verjaardagen en begrafenissen kunnen gaan en vrienden bezoeken en ontvangen. Ik heb de school geleid en het leuk gehad. Ook succes en minder succes gehad, maar ik wil weer nieuwe dingen gaan doen.

"Ik wil de zaken nu ook van een andere hoek bekijken. Meer van een afstandje en anderen adviseren. Ik denk dat dat een hele fijne positie is. Ik wil graag vanuit mijn positie advies geven en zij volgen het op of volgen het gedeeltelijk op. Ik wil dat er een andere wind gaat waaien. Niet de wind, maar de geur van Noes Fiolet."

Over wie de nieuwe directeur wordt wil hij nog niet uitweiden. "De besprekingen lopen nog, pas als het rond is kan ik meer zeggen."

Fiolet blijft actief op de school. "Ik wil zo lang dat gaat les blijven geven, als het mag van de nieuwe eigenaar. Ik geef de klassieke lessen al anders. Ik zit wat meer en heb zo ook beter overzicht. Ik wil ook meer buiten de school gaan doen. Ik heb onder meer de publieksopening van het Centraal Station voor een groot deel mogen invullen en een concept voor 750 jaar Amersfoort bedacht en uitgevoerd. Ik mag waarschijnlijk een belangrijk icoon voor Rotterdam gaan openen. Daarvoor ben ik nu nog een concept aan het schrijven."

Noes Fiolet vertelt vol trots over de dansstudio's. "We hebben selectieklassen, demoteams, normale lessen, lessen voor jongeren en ouderen maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Die laatste groep is zo open en eerlijk. De zaal gaat uit z'n dak. Talentontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel. Het is tachtig procent wilskracht en twintig procent talent. Je moet iets willen en dan kan je bergen verzetten. Ons demoteam NF Fusion (Noes Fiolet Fusion) is dit jaar weer Nederlands Kampioen geworden. Daar ben ik super blij mee", besluit Fiolet.

Op 22 en 23 juni geven de leerlingen de eindvoorstellingen van dit seizoen in een circustent naast de school aan de Dakotaweg. Kaarten worden verkocht bij de school. Kijk voor meer informatie over en aanvangstijden van de eindvoorstellingen bij 'nieuws' op:

www.noesfiolet.nl

Shopbox

Meer berichten