Gehandicapte golfers gaan met wethouder Westerdijk tot het gaatje

Wethouder Harriët Westerdijk, onder andere verantwoordelijk voor Sport, reikte afgelopen dinsdag de prijzen uit aan de deelnemers van de mini-competitie, georganiseerd door stichting Golf voor Gehandicapten, kortweg GvoorG. Het gaat hier om de slotwedstrijd van 4 wedstrijden die op verschillende golfbanen is georganiseerd. GvoorG ziet golfen als een middel om weer terug te keren in de maatschappij.

Capelle - Wanneer je gehandicapt bent (geraakt) krijg je te maken met een ander leven. Waar je vroeger kon leunen op een vast netwerk, wordt dat veelal anders. Zo ook de financiële situatie, die verandert omdat je dan vaak afhankelijk bent geworden van een uitkering. Om dit soort effecten te verkleinen heeft GvoorG met diverse golfclubs in de regio arrangementen afgesproken om mensen met een beperking te kunnen laten golfen.

Voorzitter van GvoorG, Diederik Conijn: "Iedereen verdient een gelijke kans en wij vinden dat golfen daarbij het perfecte middel is. Dus zetten wij onze expertise en ons netwerk in om de golfsport voor mensen met een beperking mogelijk te maken".

Wat zijn dan gehandicapte golfers? We praten hier over mensen die bijvoorbeeld een beperking hebben opgelopen door niet aangeboren hersenletsel, onder andere door een ongeluk. Ook mensen die een arm of een been missen. Verder vallen hier ook mensen onder met MS of Parkinson.

Waarom is golfen dan zo belangrijk? Golf is de enige sport die je als gehandicapte speler op basis van gelijkwaardigheid met valide golfers kunt beoefenen. Dat kan al als je Maar 1 arm hebt. Staan is ook belangrijk, maar daar zijn hulpmiddelen voor. Verder ben je in de buitenlucht en word je uitgedaagd op elke baan. Door berekeningen van je golfhandicap speel je altijd tegen jezelf, wat concentratie en focus betekent.

Tijdens de organisatie van de mini-competitie meldde zich al snel Joke den Boer, bestuurslid van golfclub Capelle. "Dit initiatief hebben wij als golfclub direct omarmd. Bij ons speelt ook een aantal mensen met een beperking, dus wij waren gelijk om en hebben GvoorG aangeboden deze laatste wedstrijd te organiseren".

Wethouder Westerdijk: "Mooi dat de slotwedstrijd in van Golf voor Gehandicapten in Capelle is gespeeld. Een prachtig initiatief waarbij sport en ontmoeting hand in hand gaan en het mes aan twee kanten snijdt: aan de ene kant sport, beweging en fitheid, aan de andere kant ontmoeting, met mooie gesprekken en een groter sociaal netwerk. Een mooie combinatie om je lekker in je vel te voelen en mee te kunnen doen".

Shopbox

Meer berichten