Foto:

Wielerkaravaan Erasmus MC Tour de Rotterdam fietst door Capelle a/d IJssel

Zaterdag 22 juni wordt de 9e editie van het fietsevenement Erasmus MC Tour de Rotterdam verreden. Dit fietsevenement wordt georganiseerd door de Erasmus MC Foundation en maakt onderdeel uit van de campagne van het Daniël den Hoedfonds "Maak kanker kansloos".

Capelle - De opbrengst van het evenement gaat geheel naar onderzoek naar de ontwikkeling van een immuuntherapie voor mensen met kanker in het Erasmus MC. Momenteel staat de teller van de opbrengst op € 125.000,-

Naast diverse toertochten van verschillende afstanden, wordt ook dit jaar weer de pelotonstocht gereden. De ca. 800 deelnemers rijden in een gesloten groep onder begeleiding van politie en verkeersregelaars.

Ook geluidswagens, diverse medische teams, pers en andere volgers maken delen uit van de wielerkaravaan. De route van 135 km. start (09.30 uur) bij De Kuip in Rotterdam en gaat dit jaar via de Krimpenerwaard richting Vianen en via de Alblasserwaard weer terug naar Rotterdam. De tourfietsers rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 28 km/uur.

De wielerkaravaan zal o.a. Capelle a/d IJssel passeren (tijden achter wegen bij benadering): Toepad (10.00 uur), Rivium Promenade (10.01 uur), Schaardijk (10.02 uur), IJsseldijk (10.03 uur), Nijverheidstraat (10.04 uur), Algerabrug (10.07 uur).

Tijdens de passage zal het overige verkeer tijdelijk worden stilgezet. De passage van de wielerkaravaan zal ca. 5 minuten duren.

Inschrijving is ook op 22 juni nog mogelijk in Topsportcentrum Rotterdam (naast De Kuip).

Meer informatie: www.tourderotterdam.nl

Shopbox

Meer berichten