Foto: Jan Kok

Partnergemeente Jiashan begint China Business Center aan 's-Gravenweg

Zondag vierden vertegenwoordigers van de Chinese gemeente Jiashan in bijzijn van burgemeester Peter Oskam en wethouder Harriët Westerdijk (economische zaken) de koop van vier panden aan de 's-Gravenweg. Jiashan wil de panden mede gebruiken om van daaruit handel in de regio en de samenwerking tussen Jiashan en Capelle verder uit te breiden.

Capelle - Met de koop wordt wederom een stap gezet in de concretisering en versterking van de economische partnerband tussen Capelle en Jiashan. Burgemeester Peter Oskam: "Ik vind het geweldig dat Jiashan ervoor kiest om het China Business Centre in Capelle te vestigen, om daarmee een goede uitvalsbasis voor handel in deze mooie, innovatieve en economisch sterke regio te ontwikkelen. Met elkaar bouwen we hier aan de brug tussen China en Nederland."

In de panden wordt ruimte gemaakt voor Chinese én Nederlandse bedrijven. Na de zomer komt Jiashan met een uitgewerkt plan voor gebruik en inrichting. De bedrijven die nu kantoorruimte huren in de panden, kunnen daar blijven.

Shopbox

Meer berichten