Foto: Jan Kok

Certificaat voor Capelse politiekids

Capelle – Woensdag 12 juni kregen 14 Capelse politiekids van de Sjalomschool onder luid applaus hun politiekids-certificaat uitgereikt. De kinderen hielpen het afgelopen schooljaar regelmatig op woensdag de politie en de gemeentelijke handhavers.

Wethouder Ans Hartnagel van Jeugd is supertrots op de politiekids: "Wat hebben jullie goed werk verricht het afgelopen jaar en wat hebben jullie veel geleerd. Ook tijdens de landelijke buitenspeeldag hebben jullie je weer van jullie beste kant laten zien. Door het slechte weer hebben we de activiteiten naar binnen gehaald, maar samen met de handhavers hebben jullie ervoor gezorgd dat de speelomgeving goed is afgezet waardoor de kinderen veilig konden spelen. Jullie hebben dit certificaat dubbel en dwars verdiend."

Met de uitreiking van het certificaat kwam er een einde aan een schooljaar waarin de politiekids hielpen bij snelheidsmetingen, ze op surveillance gingen met de handhavers en leerden omgaan met de portofoon en handboeien. Met het initiatief van de politiekids leren kinderen op een leuke manier hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van hun eigen buurt.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden