65 jongeren in de leeftijd van 7 t/m 19 jaar kunnen weer een week op pad naar diverse leuke attracties zoals Drievliet, Duinrell, Walibi en de Efteling.
65 jongeren in de leeftijd van 7 t/m 19 jaar kunnen weer een week op pad naar diverse leuke attracties zoals Drievliet, Duinrell, Walibi en de Efteling. (Foto: Leo Snijders)

Capelse Speelweek komt er weer aan

Nog geen plannen tijdens de laatste week van de zomer vakantie? Dan is er in Capelle a/d IJssel reeds meer dan 33 jaar de mogelijkheid om in de laatste week van de lagere school vakantie van 26 t/m 29 Augustus met je vrienden een paar dagen op pad te gaan, georganiseerd door Buurthuis de Trefhoek.

Capelle - De speelweek is een begrip binnen Capelle a/d IJssel en even leek het er nog even op dat deze vier dagen dit jaar niet door zouden kunnen. "Maar zowel van de gemeente en het WOP Oostgaarde hebben wij een bevestiging van toekenning subsidie, dus ongeveer 65 jongeren in de leeftijd van 7 t/m 19 jaar kunnen weer een week op pad naar diverse leuke attracties zoals Drievliet, Duinrell, Walibi en de Efteling."

Maandag 26 augustus begint de week om 9.15 uur als de bussen vertrekken vanaf de Schermerhoek 506 in Oostgaarde met een bezoek aan het familie park Drievliet met de Space Loop, De Lunatic, de Twistrix, het Luchtballonnenrad, de Kopermijn, de Star Dancer en de beroemde Water Snake en niet te vergeten de Xtreme

Dinsdag 27 augustus staan de touringcars reeds om 8.45 uur klaar voor een bezoek aan Duinrell. Ook in het Tikibad is volop spetterplezier in de spectaculaire donkere glijbanen met watervallen.

"Woensdag 28 augustus vertrekken we om 8.15 uur want dan staat de reis naar Walibi World op het programma. "Vijftien jaar geleden zijn we daar voor het eerst naar toe gegaan en dit was direct een topper in het programma." Op het programma deze dag: de Crazy River, Superman The Ride, The Tomahawk , Slippery Mountain, La Via Volta, Robin Hood en als eerste in de wereld presenteert Walibi World de Splash Battle een unieke attractie die je meeneemt langs spuitende geisers, klaterende watervallen en mistige tunnels.

En natuurlijk mag een bezoek aan de Goliath niet worden overgeslagen, in deze attractie stort je 46 meter naar beneden met een hellingshoek van 70 graden en gedurende 170 seconden leg je een parcours af van 1,2 kilometer en wordt er een snelheid bereikt van 106 km/h, dus echt een attractie voor de helden. Voor de jongeren zijn er ook leuke attractie’s zoals in de Bugs Bunny wereld met Taz’s Traffic Jam, Tweety’s Treehouse, Bugs Bunny’s Trucking Company. "Een dag is eigenlijk te kort."

Donderdag 29 augustus staan de touringcars al om 8.30 uur klaar want dan staat de reis naar de Efteling op het programma. "In Carnaval Festival nemen honderden poppen je mee op een minutenlang durend festijn. Je reist bijna de hele wereld over; dan ben je weer in Alaska, dan weer in China, dan in Parijs… De vrolijke poppen tonen je hun klederdrachten en laten je iets zien van de gewoontes en gebruiken van het land.

"Na je wereldreis blijft de vrolijke muziek nog een hele tijd naklinken in je hoofd. Na vele lange en leerzame reizen komt Sinbad de Zeeman op een verlaten eiland: vlucht door het duister...Er steekt een onheilspellende felle wind op. Het is geen wolk, maar een gigantische vogel, met enorme vleugels, die de zon volledig bedekken. De vogel heeft een vraatzuchtige bek... Het is Vogel Rok! Sinbad, in het vogelnest, huivert. Vlug wikkelt hij zijn tulband los, en bindt deze voorzichtig aan zijn lijf en aan een poot van de vogel. Een huiveringwekkende vlucht volgt..."

Daar er elk jaar voor deze dagen veel belangstelling is en er maar twee bussen gaan, is het raadzaam je snel aan te melden bij de organisatie van deze week. Dit kan vanaf heden t/m 14 augustus bij Leo Snijders via L.Snijders@hccnet.nl of telefonisch 06-20041117

Shopbox

Meer berichten