De organist, pianist en dirigent Wouter Blacquière speelt en zingt met vrienden zomerse muziek tijdens het zomerlunchconcert.
De organist, pianist en dirigent Wouter Blacquière speelt en zingt met vrienden zomerse muziek tijdens het zomerlunchconcert. (Foto: )

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Avondje badminton

Capelle - Badmintonclub Schollevaar bestaat donderdag 13 juni 35 jaar! Om dit jubileum met iedereen te kunnen vieren is de sporthal dan opengesteld voor een avondje badminton bij onze gezellige vereniging. De badmintonsport is geschikt voor jong en oud, iedereen is welkom. Heeft u interesse om kennis te maken met onze vereniging? U bent welkom om kosteloos met ons mee te spelen op donderdag 13 juni, van 19.00 tot 22.00 uur in sporthal de Zevenkampse Ring. Wij hopen u daar te zien! Voor meer info over BC Schollevaar:

www.bcschollevaar.nl

Kennismaken met Yin Yoga

Capelle - Op vrijdag 21 juni kan iedereen kosteloos (van 9.30 - 10.30 uur of van 11.00 uur - 12.00 uur) kennismaken met Yin Yoga. Dit is een hele rustige vorm, gericht op het bindweefsel en de gewrichten. Je blijft hierbij wat langer in de houdingen en er zit vaak een wat langere meditatie in. Het gaat om het concentratievermogen. De datum 21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Yoga Dag. Wereldwijd zijn er deze dag duizenden yoga events en ook Capelle aan den IJssel doet dus mee! Kennismaken is gratis en voor iedereen toegankelijk. "We vragen je wel om je vooraf aan te melden, zodat we weten hoe druk het wordt", stelt Sportief Capelle. Dit kan via info@sportiefcapelle.nl of via 010-258 87 87.

Rijbewijs keuren

Capelle - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 17 juni en 17 juli bij Flex4You, Kanaalweg 33 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten en houders van rijbewijs C/D/E van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en start 5 maanden voor deze datum. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die uw formulier op de computer (digitaal) kan invullen.

Crossfit
voor doven

Capelle - Op zondag 16 juni organiseert CrossFit Capelle aan den IJssel een les voor doven en slechthorenden. De bedoeling is dat zij een workout gaan doen met de leden van CrossFit Capelle. Het doel hiervan is om te laten zien dat CrossFit voor iedereen toegankelijk is. Hoe gaan we dat doen? We maken teams van twee, bestaande uit 1 dove/slechthorende en 1 lid van onze box. Onze leden kennen geen gebarentaal, dus middels handen en voeten, communiceren we met elkaar en gaan we samen de workout doen. Wat is CrossFit eigenlijk? CrossFit is een manier van fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd, zodat je sterker, fitter en gezonder wordt. Meer weten? Mail dan naar: info@crossfitcapelle.nl.

Braderie aan
de Boszoom

Rotterdam - Op 26 juni opent activeringscentrum de Boszoom haar deuren voor de 1e editie van 'Braderie Boszoom', een gezellige middag vol muziek, heerlijk eten, een vlooienmarkt, leuke kinderactiviteiten, en allerlei handgemaakte artikelen. Sinds een paar maanden is het team van de Boszoom samen met haar cliënten druk in de weer om deze feestelijke middag te organiseren. Zo wordt er druk gebreid, getimmerd en geschilderd om straks een mooi assortiment van handgemaakte artikelen aan te kunnen bieden. Buurtbewoners kunnen zelf ook een kraam huren om hun eigen spullen te verkopen. Ons keuken-team zal zorgen voor allerlei lekkere hapjes deze middag, en er komen verschillende artiesten optreden. Kom langs op onze prachtige en landelijke locatie vlakbij het Kralingse Bos! Activeringscentrum de Boszoom is onderdeel van Antes, en biedt dagelijks een grote groep cliënten dagbesteding en werkervaring. Wanneer? Woensdag 26 juni 2019 van 11:00 tot 15:00. Adres: Boszoom 60, Rotterdam.

Vrijmarkt
voor kinderen

Capelle - Wil jij ook nog even een vakantie zakcentje verdienen en heb jij ook zoveel goede spulletjes die je niet meer gebruikt, maar echt nog wel heel leuk zijn voor een volgende ronde? Kom dan naar de gezellige kindervrijmarkt in winkelcentrum 's-Gravenland. Daar mag je gratis tweedehands spulletjes verkopen vanuit een eigen kraampje. De kindervrijmarkt wordt gehouden op zaterdag 29 juni tussen 11.00 tot 15.00 uur. Deelname aan de kindervrijmarkt is gratis. Opgeven kan via het volgende e-mail adres: info@blitz-events.nl. vol = vol Je ontvangt binnen een paar dagen een reactie op je aanmelding. We willen de volgende gegevens graag van je weten: naam, adres, email, telefoonnummer en je leeftijd.

Orgelconcert in Pauluskerk

Capelle - Het tweede Jaargetijdeconcert rond het Leeflang-orgel in de RK Pauluskerk aan de Merellaan te Capelle zal de zomer inluiden. De organist, pianist en dirigent Wouter Blacquière speelt en zingt met vrienden zomerse muziek tijdens het zomerlunchconcert op donderdag (marktdag!) 20 juni aanstaande. Ook het Pinksterfeest komt voorbij én de Big Ben! Belangstellenden zijn welkom vanaf 12.00 uur. Het concert start om 12:30 uur en duurt tot ca 13:20 uur. Voor een eenvoudige lunch wordt gezorgd. Toegang en lunch zijn gratis, na afloop deurcollecte.

Activiteit vermelden? Mail de redactie:

redactie.ijl@persgroep.nl

Shopbox

Meer berichten