"En Ehab past precies in dat plaatje. Ik hoop van harte dat hij over een jaar onderdeel van onze vaste ploeg wordt."
"En Ehab past precies in dat plaatje. Ik hoop van harte dat hij over een jaar onderdeel van onze vaste ploeg wordt."

Inburgeraars drie keer sneller aan het werk in Capelle aan den IJssel

In maart 2018 startte de Syrische Ehab Maktabi (47) met 39 andere deelnemers aan het traject Inburgering Nieuwe Stijl Capelle. Zijn Nederlands was mondjesmaat, dus werk vinden was moeilijk. Een jaar later heeft hij – dankzij zijn eigen inzet én de intensieve begeleiding – een baan in de wacht gesleept als werkplaatsmonteur.

Capelle - Ehab leerde zijn nieuwe werkgever, Van Dulst Techniek, kennen door de jaarlijkse sloeproeiwedstrijd van de Lions. Van Dulst sponsorde een team inburgeraars. Ook Ehab roeide mee. Na een leer-werkstage van twee maanden was het oer-Krimpense bedrijf laaiend enthousiast en bood hem een jaarcontract.

Arjen van Dulst (samen met broer Wim de directie): "Ehab is erg positief ingesteld, werkt hard, heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. In de pauzes maakt hij een praatje en speelt een potje tafelvoetbal mee."

Drie keer zo snel

Inburgering Nieuwe Stijl Capelle is onderdeel van Welzijn Capelle. Met de gemeente sprak Welzijn Capelle af dat na twee jaar 35 procent van de deelnemers zou zijn uitgestroomd naar een betaalde baan.

Nu, na iets meer dan een jaar, is dit doel al behaald: veertien van de 40 deelnemers hebben werk. Dit is ruim drie keer sneller dan normaal, blijkt uit onderzoek van het CBS. De deelnemers vonden werk als onder andere vertaler, leerling-elektromonteur, loodgieter, assistent-landmeter en productiemedewerker.

Goede investering

Arjen van Dulst is blij dat de gemeente Capelle en Welzijn Capelle het bedrijven makkelijker maken om statushouders een stage of baan aan te bieden. Het is de investering waard, zegt hij: "Wij zoeken gewoon goeie medewerkers, die het goed doen in ons team.

"En Ehab past precies in dat plaatje. Ik hoop van harte dat hij over een jaar onderdeel van onze vaste ploeg wordt."

Win-win

Nicolette Lima, projectleider Inburgering Nieuwe Stijl bij Welzijn Capelle: "Ontzettend knap hoe Ehab bezig is een nieuw leven in Nederland op te bouwen. In Syrië had hij twee fabrieken, hier is hij "gewoon" een van de werknemers.

"Maar hij zet keihard zijn schouders eronder voor zijn gezin." Over de stages is kan Nicolette kort zijn: "Het is een win-winsituatie. Bevalt het niet, dan stopt de stage. Bevalt het wel, dan doet de statushouder nuttige werkervaring op. Of krijgt het bedrijf er een heel gemotiveerde werknemer bij!"