De lessen zijn bedoeld voor iedereen, die wel eens wat meer zou willen weten over zijn of haar stem.
De lessen zijn bedoeld voor iedereen, die wel eens wat meer zou willen weten over zijn of haar stem. (Foto: )

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Zanglessen

Capelle - Om van zingen veel plezier te hebben in je leven en om je stem beter te laten klinken kom je al een stuk verder in deze lessencyclus. Een goede zangpedagoog leert je veel dingen af, want mensen leren zichzelf vaak allerlei trucjes aan om andere artiesten na te doen. En het anderen nadoen doet de stem vaak geweld aan. Leer je eigen stem te vinden en te ontwikkelen! De lessen zijn bedoeld voor iedereen, die wel eens wat meer zou willen weten over zijn of haar stem. Vragen over stemtype, aanleg om te zingen, goede adem, houding, hoogte, laagte, volume, etc. worden beantwoord en in praktijk gebracht met zangpedagoog Caspar de Jonge. Er kunnen maximaal 12 leerlingen aan meedoen: dus geef je snel op via info@charlesvermeer.nl. De lessen zijn vanaf donderdag 6 juni van 20:45 - 21:45 uur aan de Fluiterlaan 400.

Open dagen

Capelle - De Dorpskerk is deze zomer vanaf heden tot en met 13 juli open voor bezichtiging op zaterdagen van 14:00 tot 16:00 uur. De Dorpskerk staat op de Lijst van Rijksmonumenten in Capelle. Tijdens de openstelling zal er een continue presentatie gehouden worden over de geschiedenis van de Dorpskerk, die teruggaat tot het jaar 1593. Zo krijgt u inzicht in de geschiedenis van het gebouw, onze kerkelijke gemeente en de bijzondere geschiedenis van onze kerkklok in de 2e wereldoorlog. Met de openstelling willen we zowel Capellenaren als toeristen uitnodigen de kerk te bezoeken. Men kan in de kerk uiteraard ook een moment van rust of bezinning beleven, een (diaconaal) gesprek voeren, bidden, of alleen maar even genieten van het mooie gebouw.

Concert

Capelle - Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, is er in de Dorpskerk van Capelle een Pinksterconcert. De Eerste organist van de kerk, Cees van der Slik, zal het historische Van Dam orgel bespelen: een gevarieerd programma met muziek van Bach, Franck, Schuurman, Bridge, Langlais, Asma en Van Vliet. Ook is er samenzang. De toegang is gratis, wel is er een collecte. De kerk is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Parkeren bij de kerk is ook gratis. Na afloop is er koffie en thee.

Bridge

Capelle - Half september starten bridgeclubs NRBC Capelle en De IJssel weer gezamenlijk een bridgecursus voor beginnende bridgers. De cursus 'Start met Bridge' is een door de Nederlandse Bridge Bond nieuw ontwikkelde cursus, die bestaat uit 12 lessen van elk 2,5 uur. Jong en oud zijn welkom. "Dus, wilt u zich ook gaan bekwamen in deze fraaie denksport, meld u dan aan bij Frits H. Mulder, telefoon 06 3492 5395. Voor meer informatie kunt u eveneens bij hem terecht."

Inloopmiddag

Capelle - Elke 1e woensdag van de maand is er in Hospice IJsselOever (Steenloperstraat 159/161) vanaf 15.00 uur informatiemiddag voor iedereen die meer wil weten over het werk als kook- of zorgvrijwilliger. Tijdens deze informatiemiddag zijn er ervaren vrijwilligers en een coördinator die kunnen vertellen wat werken in het hospice inhoudt, ze kunnen het huis laten zien en alle vragen beantwoorden. Als zorgvrijwilliger ondersteun je mensen in de laatste levensfase. Dit kan zowel in het hospice als bij cliënten thuis. Meer informatie? Kijk op:

hospiceijsseloever.nl

Volleybal

Capelle - Vereniging Scholleysport zoekt nieuwe leden voor recreatief volleybal. "Ben je boven de 18 jaar kom dan meespelen, zowel dames als heren." Meespelen kan iedere dinsdag om 20.30 uur in de gymzaal aan Maria Danneels Erf 22. Meer informatie is te verkrijgen via: Jaap Polder, tel. 06 20926677.

Bakkie in de buurt

Capelle - Voor bewoners uit Middelwatering is er iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een bakkie in de buurt in Wijkpunt Torenhof (Torenhof 1). Het gaat om een inloop voor ontmoeting, een spelletje of vragen over zorg en welzijn. Ook voor een simpele vraag over uw computer of mobiel. Gratis activiteit met koffie/thee en wat lekkers, vooraf aanmelden niet noodzakelijk, u kunt gezellig binnenlopen. Informatie 010-751 55 00.

Stoepranden

Capelle - Ben jij een kampioen in stoepranden? Doe dan mee aan de wedstrijd stoepranden tijdens Buitenspeeldag voor kinderen (4-12 jaar) uit de Vogelbuurt en 747-Kievitlaan. Er zijn ook voetbalspelletjes. De wedstrijden stoepranden zijn op woensdag 12 juni vanaf 14.00 uur op het grasveld ter hoogte van Kievitlaan 3 in Capelle.

Lunchconcert

Capelle - Op woensdag 5 juni van is er van 12:30 tot 14:30 uur een lunchconcert in Inloophuis de IJssel (De Linie 1e). "Pianoklanken, een kom soep en broodjes. Wees welkom." Aanmelden kan via, tel. (010) 7370069 of via mail: info@inloophuisdeijssel.nl. "Tot ziens op De Linie!"

Gezocht: vrijwilligers

Capelle - Inlooophuis De IJssel, een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten, is op zoek naar een administratie kracht. "Vind je het leuk om zelfstandig in een fijn team te werken? Een mooie vrijwilligersfunctie! Bel gerust voor meer informatie met tel.(010) 7370069 of mail: info@inloophuisdeijssel.nl."

Dief- en Duifhuisje

Capelle - Zaterdag opent de Historische Vereniging het Dief- en Duifhuisje aan de Nieuwe Laan 11 voor bezoekers aan de expositie 'Roovers in de Oude Plaats'. De foto expositie laat het werk zien dat de fotograaf Jan Roovers in de periode 1947-1962 maakte in en rond De Oude Plaats, de buurt die werd gebouwd op het terrein van de gelijknamige steenfabriek. De buurt kreeg in 2004 de status beschermd dorpsgezicht. Op de zolder wordt het verhaal verteld van de Capelse kastelen.

Een rondleiding door het Slotpark start om 14.00 uur. Het kleinste museum van Nederland is zaterdag gratis toegankelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.