Het Isala Theater trekt ook in de zomer volle zalen, al komt het publiek nu voornamelijk voor (dans)leerlingen uit Capelle en omstreken.
Het Isala Theater trekt ook in de zomer volle zalen, al komt het publiek nu voornamelijk voor (dans)leerlingen uit Capelle en omstreken.

Isala bruist in de zomer

Het professionele theaterseizoen is ten einde. Er staan even geen professionele artiesten op het podium, maar in het Isala Theater doven de spotlights nog niet. Ook in de zomer staat er genoeg op het programma, zoals een gospelconcert, diploma-uitreikingen en einduitvoeringen van basisscholen, het voortgezet onderwijs en diverse dansscholen.

Capelle aan den IJssel - In de aanloop naar de zomer barst het Capelse theater bijna uit zijn voegen van evenementen van externe organisaties. Zo brengen onder andere de dansleerlingen van DPFC, Codarts, Jacqueline Bongers en Lucia Marthas voorstellingen op het podium. De spanning is voelbaar onder de honderden leerlingen die optreden in de grote zaal van het Isala. Familie en vrienden komen maar wat graag kijken naar hun artiesten in de dop, die een jaar lang hebben getraind voor dit moment.

Scholen

Net als voorgaande jaren begroet het Isala ook weer docenten, leerlingen en ouders van diverse scholen. Zo houden basisschool CSV en het Wolfert Tweetalig hun einduitvoeringen op het podium van Isala. Bovendien vindt de diploma-uitreiking plaats van het Thorbecke en de politieacademie. Daarnaast is eind juni het populaire gospelconcert Tribute to the Continental Singers te beluisteren. Een koor van vijfentwintig man en een uitgebreide band voeren het publiek terug naar de tachtiger jaren met de grootste gospelhits uit die tijd.
De medewerkers van het Isala Theater zorgen bij alle evenementen voor een goed verloop van de kaartverkoop, catering en technische ondersteuning. De kaartverkoop van het nieuwe seizoen is ondertussen in volle gang. Kortom, het Isala Theater bruist, ook in de zomer.