De winnaar van dit seizoen is Scotch & Soda. Jakop Ahlbom Company (zie foto) heeft al twee keer eerder de Gouden ARTi SHOCK gewonnen en maakt volgend seizoen wederom kans.
De winnaar van dit seizoen is Scotch & Soda. Jakop Ahlbom Company (zie foto) heeft al twee keer eerder de Gouden ARTi SHOCK gewonnen en maakt volgend seizoen wederom kans.

Gouden ARTi SHOCK voor... Scotch & Soda

Veelzijdig, prikkelend en vernieuwend theater, dat is ARTi SHOCK. Alle ARTi SHOCK-voorstellingen van vorig seizoen kregen van het publiek maar liefst een 4,2 of hoger (op een schaal van 1 tot 5). Maar er kan er maar één de winnaar van de Gouden ARTi SHOCK 2019 zijn en dat is de spektakelvoorstelling van Scotch & Soda. Deze Australische acrobaten en muzikanten kregen van het publiek maar liefst een 4,8.

Capelle - Het Isala Theater programmeert ieder seizoen een aantal genre overschrijdende voorstellingen onder de naam ARTi SHOCK. Na afloop van elke voorstelling krijgen bezoekers een scheurkaart waarop ze hun waardering aangeven. De hoogst gewaardeerde voorstelling wint aan het einde van het seizoen de Gouden ARTi SHOCK. De afgelopen twee seizoenen hebben alle voorstellingen een gemiddelde waardering van vier of meer gekregen, dus de kans is groot dat bezoekers een mooie avond hebben.

Nieuwsgierig welke twaalf ARTi SHOCK-voorstellingen volgend seizoen te zien zijn? Apropos van Ludique! bijvoorbeeld. Hierin laten Gerald Drent en Martijn Mulders met hun androgyne verschijningen een mix zien van burlesk, musical, muziektheater, opera en cabaret uit het Berlijn van de jaren dertig. In Syzygy van Jakop Ahlbom Company (al twee keer eerder winnaar van de Gouden ARTi SHOCK) gebruiken vier vrouwelijke performers het lichaam als instrument voor een spannend spel vol surrealisme en transformatie. De Volkskrant noemde Mahler & Kokoschka door twee poppen én twee acteurs van Ulrike Quade Company 'hartroerend' en gaf vier sterren. Een goed vooruitzicht voor het optreden in het Isala.

Op www.isalatheater.nl staan de ARTi SHOCK-voorstellingen voor 2019-2020.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden