Het schriftelijk examen hebben alle leerlingen al op 4 april gedaan. Nu kunnen ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde verkeersregels toepassen.
Het schriftelijk examen hebben alle leerlingen al op 4 april gedaan. Nu kunnen ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde verkeersregels toepassen. (Foto: FR001)

Capelse leerlingen doen verkeersexamen

Maandag 27 mei geeft wethouder Dick van Sluis het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. Op maandag en dinsdag doen in totaal 389 leerlingen van 11 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. Op maandag rijden de kinderen door 's Gravenland en op dinsdag door Middelwatering.

Capelle - Het schriftelijk examen hebben alle leerlingen al op 4 april gedaan. Nu kunnen ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde verkeersregels toepassen. Wethouder Dick van Sluis: Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze zich veilig in het verkeer bewegen. Als ze volgend jaar naar de middelbare school gaan, fietsen ze vaak langere afstanden en krijgen ze met meer en gevaarlijker verkeer te maken. Het verkeersexamen helpt de kinderen zich hierop voor te bereiden en hopelijk ook verkeersongelukken te voorkomen.

De kinderen van groep 7 en 8 hebben de route tenminste éénmaal geoefend. Hierdoor kunnen ze hun volle aandacht richten op het toepassen van de verkeersregels. In een oranje hesje leggen ze de route af, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Op diverse punten op het parcours beoordelen vrijwilligers hun verrichtingen. Na afloop krijgen ze een verkeersdiploma.