Optreden van Sjaak van de gitaar en ukelele school en de leerlingen tijdens zijn jubileumconcert: 40 jaar gitarist
Optreden van Sjaak van de gitaar en ukelele school en de leerlingen tijdens zijn jubileumconcert: 40 jaar gitarist (Foto: )

Wat is er te doen in Capelle?

De Rondelen
in beeld

Capelle - Nu haast niet meer voor te stellen, maar vijftig jaar geleden bestond Capelle vooral uit groene weilanden. In de jaren '70 werd er volop gebouwd, zoals de Rondelenflats. Van die bouw zijn op 8 juni foto's te zien aan het Valeriusrondeel 207. Om 13.00 uur is er een feestelijke opening. Dick Groenewegen is een bewoner van het Valeriusrondeel en één van de vrijwilligers die de wekelijkse Coffeecorner daar runt. Elke maandagochtend zijn de Rondelen-bewoners van harte welkom in de Coffeecorner, voor koffie en ontmoetingen. Bij Dick ontstond het idee voor een eenmalige overzichtstentoonstelling. De Historische Vereniging Capelle stelde een aantal mooie oude foto's ter beschikking. De foto-expositie geeft een mooi beeld van de bouw van het Reviusrondeel en het Valeriusrondeel. Deze expositie laat zien dat Capelle in de jaren zeventig flink aan het uitbreiden was. Van rustig, eeuwenoud dijkdorpje werd het een woonstad, met tegenwoordig ruim 66.000 inwoners. Nieuwsgierig naar vroeger, geïnteresseerd in de Rondelen, of zin in koffie en een gezellig samenzijn met buren? Kom vooral langs op 8 juni ook vanwege de heerlijke koffie en thee van de Stadsbranderij Dordrecht! De expositie is te zien op zaterdag 8 juni van 13.00 tot 16.00 uur, in de Coffeecorner Valeriusrondeel (Valeriusrondeel 207). Entree is gratis.

Voetballen

Capelle - De 4e Dutch Soccer Youth Cup vindt van 24 tot 26 mei plaats in Capelle en Rotterdam. De Dutch Soccer Youth Cup is een tweedaags internationaal voetbaltoernooi waaraan in de afgelopen jaren teams uit de volgende landen deelgenomen hebben België, Duitsland, Engeland, Schotland, Ierland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken, Zweden, Finland, Tsjechië, Slovenië, China en Nederland. Dit toernooi wordt georganiseerd door de volgende 4 voetbal clubs SV Ommoord, SVS, V.V.O.R. en op zondag ook bij VV Capelle. Dit jaar doen er 168 teams mee uit 8 verschillende landen en het is het grootste 2 daags toernooi van heel Nederland in Mei. Op vrijdagavond 24 Mei 2019 wordt de openingsceremonie om 19:30 uur gehouden bij SV Ommoord in Rotterdam met voetbal attracties voor alle deelnemers en met gezellige eet kraampjes. Op zaterdag 25 Mei wordt er bij SV Ommoord, SVS en VVOR gevoetbald en op zondag 26 Mei komt VV Capelle met hun sportpark daarbij.

Concert

Capelle - Het Christelijk Gemengd koor Capelle zingt op zaterdag 25 mei het Oratorium Exodus. Het oratorium heeft als voordeel dat het in het Nederlands gezongen wordt en dat er bekende melodieen worden gebruikt. Zo wordt het oratorium geopend met de melodie van het Israëlische volkslied 'Hatikwa'. Deze wijs is ook bekend van het lied 'Door de wereld gaat een woord'. Het leven van Mozes, van baby tot de leider die het Joodse volk vanuit Egypte naar het beloofde land brengt, wordt hierin gevolgd. De rode draad is de uitspraak van Mozes: 'Heer als Gij niet met ons mee wilt gaan doe ons van hier niet optrekken'. Met medewerking van: Peter Bontje - synthesizer, Oksana Polman - piano, Peter Koppenaal - slagwerk, Johan Keuning - basgitaar. Onder leiding van Ad de Joode. Het Oratorium wordt uitgevoerd in de Dorpskerk van Capelle, Kerklaan 2. Aanvang: 20.00 uur, kerk is open: 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50; kinderen t/m 12 jaar gratis.

Gitaar en Ukelele

Capelle - Gitaar- en Ukeleleschool The True Jester heeft ruimte voor nieuwe inschrijvingen! Heb je altijd al gitaar, (elektrisch of akoestisch) basgitaar of ukelele willen spelen, dan is het nu het moment om contact op te nemen voor een gratis proefles! Sjaak van Vugt, al ruim 40 jaar musicus en uitvoerend gitarist, heeft al 14 jaar een (bas)gitaar en ukeleleschool in Capelle Schollevaar en hij heeft al aan heel veel leerlingen zijn plezier in gitaarspelen overgebracht. Diverse oud-leerlingen zijn inmiddels zelf, via het conservatorium, gitaardocent geworden! Sjaak geeft les in alle stijlen en op elk niveau. Van jong tot oud is welkom op deze school. Ukelele les kan al vanaf 4 jaar en gitaarles vanaf 7 jaar. Basgitaar en elektrisch gitaar is mogelijk vanaf ca. 13 jaar. Interesse of wil je het uitproberen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gitaarschool via www.thetruejester.nl of info@thetruejester.nl.

Spreekuur

Capelle - Welzijn Capelle organiseert inloopspreekuren voor vrijwilligersorganisaties en coördinatoren. Het kenniscentrum van CapelleDoet ondersteunt vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties met kennis en kunde. Speciaal voor organisaties en coördinatoren zijn er op 12, 19 en 26 juni, van 9.30 uur tot 11.30 uur inloopspreekuren. Locatie is De Linie 7E. Aanmelden kan via www.capelledoet.nl, maar hoeft niet. De koffie staat klaar! Tijdens deze inloopspreekuren gaat Carin van der Hor in gesprek met coördinatoren en besturen van vrijwilligersorganisaties over de ondersteuning van het team Vrijwillige Inzet van Welzijn Capelle. 'De gesprekken kunnen overal over gaan', aldus Carin van der Hor. 'Hoe loopt het in het bestuur? Waar kunnen wij bij ondersteunen? Zijn er voldoende actieve bestuursleden? Lukt het om vrijwilligers te werven of is daar hulp bij nodig? Maar ook kunnen we kijken naar het aanbod van trainingen en informatiebijeenkomsten en wat de individuele vrijwilligers en de besturen nodig hebben?'

Dauwtrappen

Capelle - De Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel e.o. organiseert op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) een dauwtrapexcursie in het Schollebos. Gestart wordt om 6.00 uur vanaf de parkeerplaats naast het pannenkoekenhuis aan de Bermweg. De excursie duurt tot 8.00 uur. Kosten: gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. "De zon is al een half uurtje op als we op pad gaan en de meeste dauw zal al verdwenen zijn. De roofvogels die regelmatig in het Schollebos gezien worden, zoals de Sperwer en de Buizerd, zullen misschien nieuwsgierig kijken welke vroege vogels er in hun territorium lopen. De zangvogels zijn druk met het grootbrengen van hun jongen en zingen daar door wat minder uitbundig. In de bosrand staan nu veel planten in bloei: o.a. Fluitenkruid, Raapzaad, Gewone vogelmelk en Look zonder look. Tip: neem een verrekijker en/of een loepje mee en zorg voor stevig schoeisel."