Foto: Foto:

Mini tour

Ik ga zondag voor het zesentwintigste concert naar Antwerpen - de zevenentwintigste en achtentwintigste volgen komende week. Het is de vierde keer dat ik ze in het Sportpaleis ga zien. Een thuiswedstrijd vergeleken bij de plekken waar ik ze live heb zien spelen: Dublin, Glasgow, Londen, Hamburg, Gent, Parijs, Graz, Rome en Las Vegas. Naast de concerten in Rotterdam, Arnhem en Amsterdam is Antwerpen qua kilometers het best overbrugbaar.

Ik zal luidkeels meezingen en rillen van de kou

De erbarmelijke weg zodra ik de grens passeer zal me weer terugbrengen uit overpeinzingen en gedachteloos rijden, zoals de vorige drie keren. De E19 die tot de grens A16 heette wordt de A1. En waar loodvrij, voordat het internationaal van E95 in E5 veranderde, sans plomp heette. Oplettendheid zal geboden zijn weet ik uit het verleden. De niet afgemaakte pijlen - omgekeerde V's - op het wegdek markeren de afstand die ik in acht dien te nemen ten opzichte van mijn voorganger. Gebiologeerd zal ik 'onaffe' pijlen onder mijn auto zien verdwijnen. Ik zal mijn afstand - twee stuks - bewaren. De Stelconplaten die een monotone dreun veroorzaken zullen me weer proberen in slaap te wiegen als ik niet oplet. Ha-zel-donk zal in mijn hoofd moeten klinken als OP-PAS-SEN. Ik zal de radio harder zetten en de airco koeler. Ik zal luidkeels meezingen en misschien een beetje rillen van de kou. En dan zullen de eerste klanken van Hotel California het Sportpaleis binnenrollen alsof ik ze voor het eerst hoor. Mijn mini tour is dan begonnen.

Van Gerard Vermeeren zijn de boeken 'Zeewaardig' en 'Een raar seizoen en een rare vogel' verschenen bij uitgeverij Boekscout.nl. De columns die Gerard voor de IJssel- en Lekstreek schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.