Foto: FR001

Dag van het Park: “Middeleeuws feest voor het hele gezin”

Capelle - Zaterdag en zondag organiseert de gemeente voor de 13e keer De Dag van het Park. Tijdens dit gratis publieksevenement in het Capelse Schollebos kan jong en oud zich twee dagen Robin Hood of een schone jonkvrouw voelen. Het Schollebos wordt omgetoverd tot een festivalterrein met tal van activiteiten vol ridders, jonkvrouwen, nagespeelde veldslagen, boogschietdemonstraties en middeleeuwse ambachten. Het programma start zaterdag om 16.00 uur en zondag om 12.00 uur.

Wethouder Marc Wilson van Stadsbeheer is blij met het evenement in het Schollebos: "Een middeleeuws feest voor het hele gezin op een prachtige groene recreatieplek in de stad waar iedereen gratis kan genieten van muziek, veldslagen en zelfs een spectaculaire vuurshow." Zondag is de familiedag met een braderie en diverse kinderspelen. Bij het tentendorp beoefenen ambachtslieden oude ambachten en laten het publiek zien hoe het leven in de middeleeuwen was. Behalve demonstraties en workshops zijn er voor jong en oud ook veel doe-activiteiten. Voor sommige activiteiten of workshops moet een kleine vergoeding worden betaald. Op zaterdag wordt De Dag van het Park rond 21.00 uur afgesloten met een spectaculaire vuurshow, op zondag eindigen de activiteiten om 17.00 uur.

Bezoekersinformatie

Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos te komen. Parkeren kan bij metrostation Capelsebrug, metrostation De Terp of achter het gemeentehuis. Vanaf daar rijden oldtimerbussen gratis naar het Schollebos. De bussen rijden zaterdag van 15.45 uur tot 22.15 uur en zondag van 11.45 uur tot 17.15 uur. Voor informatie kunnen bezoekers terecht op de Facebookpagina Dag van het Park Capelle.