ACZ op weg naar de titel en ultiem sportgeluk?

Twee maanden geleden legde ik u voor dat de junioren van ACZ wederom Nederlands kampioen synchroonzwemmen waren geworden. "Voor het derde jaar op rij verzamelde ACZ-medailles. Zowel in de solo, het duet, het team en de combo discipline pakten de meiden van ACZ de gouden medaille voor de neus van grote concurrenten weg", meldt Edwin Maertens.

Capelle - "Een nieuwe kans staat voor de deur. Ter aanvulling van de eerder binnengehaalde punten staat op 15 en 16 juni namelijk het NK synchrobeat voor Age 1 en Age 2 en het NK combinatie geprogrammeerd. Wedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën. Combinatie staat voor een mix groep in leeftijden van age2 tot senior en de synchrobeat Age 1 en Age 2 voor de leeftijden, tot 12 jaar en 12-15 jaar. Dit jaar wordt het NK gehouden in het Sloterparkbad te Amsterdam, waaraan ACZ deel gaat nemen met 38 deelnemers. 

"Op zoek naar dit Ultieme sportgeluk hebben de meiden (en 1 jongen) van ACZ de laatste weken weer flink huisgehouden in het maken van trainingsuren. Zowel de uren in het zwembad, een warming up van 120 baantje inzwemmen is al niks meer, als in de sporthal of balletvloer moeten hun vruchten af gaan werpen. Sporturen die voorbijvliegen of dat het een zomers briesje is. 12 tot 24 uur actief, vrijwillig, bezig zijn met je sport vergt een ijzeren discipline. Daarnaast ook nog eens je verantwoordelijkheid pakken op school en het helpen om je vereniging naast het zwemmen van activiteiten te voorzien, brengt topsport discipline met zich mee. Topsport discipline, die veel meiden als gewoon zijn gaan zien. Natuurlijk staan we hier even bij stil en vertellen hen dat het niet zomaar gewoon is wat ze presteren. Toch brengt hen deze topsportdiscipline de stap naar het Ultieme Sportgeluk.

"Wilt u deze verrichtingen volgen dan zult u zich moeten melden op de plek waar u dit kunt zien. Volgens de zoekmachine Wikipedia is Geluk; voorspoed, d.w.z. dat het toeval iemand beter dan gemiddeld beloont. Maar voor de zwemsters van ACZ is het woord toeval hierin niet van toepassing. Toeval is wellicht dat je als jonge sporter kennis maakt met deze sport. Dit doordat je in de krant dit artikel onder ogen krijgt en denkt mijn interesse is gewekt en ik ga een keer kijken. Na het kijken blijkt je interesse te zijn gegroeid en je besluit om lid te worden van onze geweldige sport. Dat het woord toeval daarna niet meer in je trainingsuren voor zal gaan komen is een feit. Een feit dat ook jou kan brengen naar het Ultieme Sportgeluk."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden