De klas van juf Iris  heeft een actie op touw gezet in samenwerking met Zapp your Planet.
De klas van juf Iris  heeft een actie op touw gezet in samenwerking met Zapp your Planet.

Kinderen van Wonderwind in Capelle voeren actie voor beter klimaat

De kinderen van OBS de Wonderwind in Capelle werken vol energie mee aan een duurzaam klimaat. De klas van juf Iris heeft een actie op touw gezet in samenwerking met Zapp your Planet. Ze maakten filmpjes voor de app van Power Check, bedachten een flyer en vlogden om ook andere kinderen te motiveren iets te doen voor het klimaat.

Capelle - Met elke Power Check in de app besparen we een beetje energie en verdienen kinderen punten. Alle kleine beetjes samen leveren een forse energiebesparing. Zaterdag kwamen ze zelfs live in televisiestudio van Zapp om erover te vertellen.

Daarnaast waren alle kinderen en ouders van de school waren uitgenodigd om mee te gaan naar het energiefestival op het mediapark in Hilversum. Daar werd energieverbruik gekoppeld aan heel concrete voorbeelden. Kinderen konden energie opwekken met fietsen om te kunnen gamen, het podium van de artiesten van stroom te voorzien en om een eigen smoothie te maken onder leiding van Pierre Wind.

Ook voeding levert een heleboel energie, die in ons lichaam wordt omgezet in warmte en beweging. Dit onderwerp werken de kinderen van Juf Iris verder uit in de groep de komende weken. Maar hun doel om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor energiebesparing vergeten ze niet.

Ze gaan door met actie voeren: download de app en doe mee met de Power Check! www.zapp.nl/zapp-your-planet