De Hitlandrun: ook bij de jeugd populair.
De Hitlandrun: ook bij de jeugd populair. (Foto: PR)

7e Hitlandrun voor goede doel

Gaat de Hitlandrun een nieuw deelnemersrecord vestigen? Als het aan het organiserende team Geen Getrut ligt wél! "We hadden vorig jaar meer dan 300 mensen aan de start", vertelt Tarik Fawzi namens het 25 enthousiastelingen grote vrijwilligersteam. "Het zou mooi zijn als we dat verbeteren!"

Jan J. Timmer

Capelle - Behalve de mooie natuur en het al even fraaie parcours in het Hitlandbos tussen Capelle en Nieuwerkerk is er nóg een goede reden om aan de Hitlandrun mee te doen. Alle opbrengsten van de dag komen namelijk in zijn geheel ten goede aan Stichting Roparun.

"Daarmee hebben de deelnemers de zekerheid dat hun geld besteed wordt om aan de laatste levensfase van mensen met kanker kwaliteit toe te voegen. Dat kan op verschillende manieren. Met het mogelijk maken van een dagje uit met familie en/of vrienden, de aanschaf van pruiken, een clownsbezoek aan ernstig zieke kinderen of via hospice-accommodatie. Kortom: allemaal meer dan waard om voor te lopen. Zeker als je beseft dat je zelf gezond bent is het goed om in beweging te komen voor mensen die het zwaar hebben."

Geen Getrut organiseert de Hitlandrun voor de derde keer in successie. "We zijn een groep bevriende atleten van Rotterdam Atletiek", vertelt Tarik Fawzi. "De bijzondere naam van ons team komt voort uit een veel geplaatste opmerking tijdens trainingen. Als één van ons klaagde over moeheid of spierpijn, dan werd er vaak gereageerd in de trant van 'geen getrut, doorzetten!' Toen we ons vier jaar geleden voor het eerst inschreven voor de Roparun leek die naam ons heel toepasselijk, ha ha! Wat zou je gaan klagen terwijl andere mensen zo ziek zijn?!"

Overigens doet Geen Getrut dit jaar niet mee aan de Roparun zelf. Men koos voor een jaartje 'opfrispauze'. "Maar de Hitlandrun zetten we voort. Vanwege het goede doel én al die enthousiaste lopers en loopsters!"

De 7e editie van de Hitlandrun vindt plaats op zondag 26 mei. Ze begint met een kidsrun om 11.00 uur (1 en 2 kilometer, deelnamekosten 5 euro). Om 12.00 uur starten de 5- en 10 kilometer (inschrijfgeld respectievelijk 10 en 12,50 euro). Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Voor alle deelnemers is er een versnapering en voor de kinderen een leuke attractie.