Clubgolf Sparta trekt veel belangstelling.
Clubgolf Sparta trekt veel belangstelling. (Foto: pr)

Clubgolf Sparta gat in de markt

Clubgolf Sparta is de nieuwste lot aan de stam van de Capelse vereniging met zijn Rotterdamse roots. "En razend populair", weet pr-man Jorg Kamerbeek.

Door Jan J. Timmer

Capelle - "Sparta-sponsor Nederland Golft kwam met het idee om vanaf ons complex golflessen te gaan organiseren en belangstellenden aan te bieden de cursus voor het Golf Vaardigheids Bewijs aan te bieden. Wij vonden dat als vereniging meteen een goed idee. Deze tak van sport past goed bij onze club, zeker ook in het kader van het werken aan meer drukte op het sportpark en samenhang tussen de verschillende geledingen. We merkten laatst al dat het echt werkt toen we een avondje belegden waarop mensen samen van een heerlijk aspergemenu konden genieten. Daar zaten de mensen vanuit verschillende sporten gezellig bij elkaar te genieten. Perfect!"

Clubgolf Sparta heeft geen eigen golfbaan, maar kan wél gebruik maken van het even fraaie als grote complex aan de Bermweg. "Ideaal om een GVB-cursus te volgen, mee te doen aan groepslessen of je via individuele sessies met een pro verder te ontwikkelen in je spel", zegt Joris Kobossen, 'manusje van alles' bij Sparta én enthousiast vrijwilliger op de achtergrond.

"Het is zeker niet de bedoeling dat Clubgolf Sparta concurreert met golfclubs hier in de regio. Dat kán ook niet, want we hebben geen eigen baan. Wat wij doen is mensen tegen een aantrekkelijk tarief van 10 euro per groepssessie golfvaardigheid meegeven, zodat ze met het GVB op zak heerlijk kunnen uitzwermen over de verschillende echte golfbanen in de regio en daarbuiten. De animo daarvoor is groot. Een balletje slaan, een biertje na afloop en dan weer naar huis; het is een concept dat in brede zin enorm aanspreekt. Daar zijn we blij mee, want het is goed voor de golfsport en goed voor de club."

Joris Kobossen en Jorg Kamerbeek hebben één gezamenlijke passie (Sparta) en één gezamenlijk doel: mensen via hun vereniging bij elkaar brengen. Clubgolf Sparta is één van de middelen. "Interesse? Loop gewoon overdag ons sportpark op en kom het kijken en beleven", glimlacht Kobossen. "De kans is dan groot dat je meteen aanmeldt, ha ha!"