Daarnaast stellen diverse kunstenaars hun huis en/of atelier open.
Daarnaast stellen diverse kunstenaars hun huis en/of atelier open.

Kunst- en Atelierroute Capelle is op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni

Dit jaar organiseert Kunstkring Capelle haar 19e editie van de Kunst- en Atelierroute door verschillende wijken van Capelle a/d IJssel. Het werk van een groot aantal kunstenaars is te zien bij het Van Cappellenhuis (Dorpsstraat),  het Huis aan den IJssel (Dorpsstraat) en bij het koetshuis van Restaurant Tante Toos ('s-Gravenweg).

Capelle - Daarnaast stellen diverse kunstenaars hun huis en/of atelier open. Alle locaties zijn te bezoeken op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. De kunstuitleen (Stadsplein) is alleen op zaterdag geopend tussen 11.00 – 14.30 uur.

De feestelijke opening van de kunstroute is op zaterdag 1 juni om 11.00 uur bij Restaurant "Tante Toos" ('s-Gravenweg 178). Belangstellenden zijn van harte welkom. Tevens staan op deze locatie (koetshuis) de eerste zes kunstenaars met hun werk én de overzichtstentoonstelling met een werkstuk van alle deelnemende kunstenaars aan de Kunst- en Atelierroute. De brochure met alle informatie staat op de website van de kunstkring: www.kunstkringcapelle.nl. Hierin wordt vermeld welke kunstenaar waar staat (plattengrond inbegrepen) met welk werk, etc.

De verscheidenheid aan kunstwerken is groot. Schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing en textiele vormgeving.  Ook dit jaar wordt er de mogelijkheid geboden een kunstbon te winnen ter waarde van € 200. Bezoekers worden uitgenodigd zoveel mogelijk locaties te bezoeken en aan het einde van hun route één kunstwerk als favoriet te noteren op de kunstbon.

Deze kunstbon kan worden ingeleverd op elke locatie. Uit alle ingeleverde bonnen wordt een winnaar getrokken, hij of zij krijgt vervolgens bericht van Kunstkring Capelle. De winnaar mag gaan kijken bij de kunstenaar van zijn of haar keuze, een kunstwerk uitzoeken en kopen met de kortings(kunst)bon van € 200.