De schoolsportcommissie kan terug kijken op een fijn evenement waarin bijna elke school een voldoende haalde qua sportiviteit.
De schoolsportcommissie kan terug kijken op een fijn evenement waarin bijna elke school een voldoende haalde qua sportiviteit.

Finales schoolvoetbal zijn weer gespeeld in Capelle

Capelle - Vandaag was de finale van het schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van het primair onderwijs. Schoolvoetbalfinale werd voor de 54ste keer gehouden  in Capelle aan den IJssel.

De finaleronde voor de kinderen van 4 is gespeeld op sportpark 't Slot bij vv Capelle. "Bij de jongens was het spannend met een nipte overwinning voor de Montessori", meldt de organisatie. Tweemaster werd tweede en De Ontmoeting pakte de derde plek.

Bij de meisjes was het anders. "De 8 meiden van obs West waren veruit de beste!" Contrabas werd tweede en Montesorri derde.

De kinderen van groep 5 en 6 hadden hun finales bij vv SVS. "Was hier vorig jaar de Tweemaster heer en meester, ook hier zijn de prijzen nu goed verdeeld." Bij de jongens van groep 5 won Fontein voor Obs West en Sjalom. Bij de meisjes groep 5 eindige Tweemaster 2 voor Tweemaster 1. Capelse Schoolvereniging werd derde.

Bij de jongens van groep 6 was de uitslag als volgt: 1. Contrabas, 2. Pieter Bas en 3. Horizon. Bij de meisjes groep 6: 1. Pieter Bas, 2 O.b.s. West en 3. Tweemaster.

Bij cvv de Zwervers op sportpark Couwenhoek speelde dit jaar de hoogste categorie: groep 7 en 8. Zij strijden niet alleen om de eer, maar ook om die mooie wisselbeker van beste voetbalploeg van Capelle. Dit is de Ben Krögertrofee, genoemd naar een oud scheidsrechter.

De wisselbeker van de meisjes blijft op de Tweemaster, zij wonnen hem ook vorig jaar en gaven Pieter Bas en Contrabas het nakijken. Ook de Jongens van de Tweemaster nemen de wisselbeker mee naar school. Een unieke prestatie. Zij mogen dan ook volgende week deelnemen aan de districtfinales van de KNVB. Montesorri en Capelse Schoolvereniging werden tweede en derde.

De schoolsportcommissie kan terug kijken op een fijn evenement waarin bijna elke school een voldoende haalde qua sportiviteit. Na de afsluitende voetbalwedstrijd tussen wedstrijdleiding en scheidsrechters (5-2) werd scheidsrechter Jan de Wit in het zonnetje gezet voor 30 jaar fluiten. "Als organisatie zijn we erg blij met deze vrijwillige fluiters."

Shopbox

Meer berichten