Mensen zwaaien als je langsfietst, roepen wat, allemaal vriendelijkheid.
Mensen zwaaien als je langsfietst, roepen wat, allemaal vriendelijkheid.

Wat een mooi volk toch, die Serviërs

Door de redactie

Eric op de fiets – Verslag 2

In de IJssel en Lekstreek stond eerder al vermeld dat Eric van der Kleij, oud-eigenaar van een lunchroom in winkelcentrum Koperwiek in Capelle aan den IJssel, op de fiets naar China zou vertrekken. Zijn reis is te volgen op Facebook en in deze krant en hieronder volgt het vervolg van zijn reisverslag.

Maandag 22 april
Vandaag 89 km gefietst en de grens van Oostenrijk gepasseerd. Dat was te zien aan een heel klein bordje in een boom...

Woensdag 24 april
De dag begint vroeg en het weer is gewoon goed! Goed begin van de dag maar zo zie je maar: Ook hier kunnen ze geen dag vooruit voorspellen. Vanaf Ottensheim vertrokken, en het weer werd steeds beter tot supermooi fietsweer zelfs. Vandaag 89 Km bij elkaar gefietst en 's avonds kleding even gewassen. Het 'huishouden' gaat gewoon door.

Donderdag 25 april
Ik was om 6.00 wakker, tent ingepakt en om 7.00 uur op de fiets richting Wenen. Het doel van vandaag is een camping voorbij Wenen. Na 148 km te hebben gefietst met mooi weer en een klein beetje wind tegen, eindelijk de camping gevonden, maar bleek gesloten. Scheisse! Dan maar een hotelletje en morgen fris en fruitig Hongarije in.

Zaterdag 27 april
Op pad met een Duitser en een Belg, doet een beetje denken aan een mop ofzo..."Er zaten een Belg, een Duitser en een Nederlander op de fiets..." (wie weet er een leuk vervolg?) Vandaag is ook de dag dat de 2000 km is gepasseerd op mijn teller, waar zal dat eindigen......

Zondag 28 april
Met zijn drieën aangekomen in Boedapest, na een tocht van 99 km met heuvel op, heuvel af. Gelukkig wel de wind in de rug! Hier neem ik 1 dag rust! Vanavond met de fietsmaatjes bier kopen haha.

Dinsdag 30 april
Afscheid genomen van mijn fietsmaatjes. Van Budapest naar Kiskunfelegyhaz, je weet wel... Had er zin in dus 144 km gefietst! Mooi weer met wind in de rug.

Woensdag 1 mei
Vroeg weg, op naar Servië. Volgens mij heb ik dan minder bergen dan wanneer ik Roemenië in duik.

Donderdag 2 mei
Mooie dag, 's morgens ongeveer 70 km gefietst tussen de akkerbouw door met 3 dorpjes op de hele lengte. Mensen zwaaien als je langsfietst, roepen wat, allemaal vriendelijkheid. En als ik dan stop voor koffie bij een benzinepomp verkoopt hij niet, maar hij maakt wel speciaal koffie voor mij en ik mag niets betalen.
Serviërs/jongeren praten over het algemeen ook Engels en willen je graag verder helpen. Wat een mooi volk, toch!

Zaterdag 4 mei
Servië achter me gelaten en de grens gepasseerd. 142 km gefietst waarvan het grootse gedeelte in Roemenië.
En de bergen onderweg: 5 km lang 8% en 1 km lang 12% klim! Pffff.

Woensdag 8 mei
Vandaag 5 weken geleden vertrokken en het schiet al lekker op richting Turkije en Iran.

Eric volgen kan via:

www.facebook.com/EricopdefietsNL

Shopbox

Meer berichten