Garnett Tarr, de nieuwste pro van Sparta Cricket.
Garnett Tarr, de nieuwste pro van Sparta Cricket. (Foto: pr)

Garnett Tarr: Sparta's prille 'pro'

Garnett Tarr is één van de nieuwe aanwinsten van Sparta Cricket. De pas 18-jarige pro werd onlangs vanuit Zuid-Afrika ingevlogen om het op het hoogste nationale niveau acterende team van de Capelse club te versterken.

Door Jan J. Timmer

Capelle - We treffen Tarr op het complex van Sparta Cricket aan de Bermweg in Capelle aan den IJssel, een locatie die ook meteen zijn woonplek is. "Ik heb hier een eigen woon- en slaapkamer", wijst Tarr lachend maar een deur aan de rand van het clubgebouw, voorzien van een sticker met daarop het woord 'privé'. "Koken doe ik in de clubkeuken, tv kijken in het clubhuis. Het bevalt me 'pretty good' hier, ha ha! waar ik trouwens wél even aan moest wennen, zijn de temperaturen hier. Een heel stuk lager dan in Bloemfontein, waar ik vandaan kom."

In zijn geboorteland werd Garnett Tarr de liefde voor cricket met de paplepel ingegoten. "Zodra ik een bat kon vasthouden, ben ik met de sport begonnen", glimlacht de even rustige als bescheiden Zuid-Afrikaan. "Ik heb in de loop der tijd veel geleerd, zeker ook van mijn vader die als coach fungeerde en zelf een cricketloopbaan achter de rug heeft. 'He knows the game' en is zeker in mentaal opzicht belangrijk voor me."

Garnett Tarr genoot zijn cricketopleiding op kostschool Saint Andrew's in Bloemfontein waar hij 2018 eindigde als aanvoerder van Onder 19. Hiernaast doorliep hij de jeugdselecties van Vrijstaat voor hij dit seizoen vertrok naar Kimberley waar hij speelt voor de semi-profs van Noord-Kaap. Hier maakte hij deze winter zijn firstclass debuut. Ook is Tarr in de vertegenwoordigende elftallen van franchise VKB Knights Onder 19 en Onder 23 een vaste waarde. "En nu zit ik bij Sparta", glimlacht de keepersbatsman die in Capelle speelt als batsman. "Een mooie club met aardige mensen en een goed eerste team. Ik hoop hier veel te winnen!"

Sparta heeft in de personen van Garnett Tarr en Andrew Fletcher twee pro's in de gelederen. Doel is om zich in de middenmoot te spelen van een afdeling waarin de rijke clubs elkaar de landstitel zullen gaan betwisten. Garnett Tarr is drie maanden te bewonderen bij Sparta. Daarna keert hij terug naar Zuid-Afrika. Zijn Nieuw-Zeelandse ploeggenoot Andrew Fletcher (26) blijft langer.

 

 

 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden