Tour de Rotterdam komt langs Capelle.
Tour de Rotterdam komt langs Capelle.

Fiets mee tegen kanker in de Tour de Rotterdam

Capelle - Op zaterdag 22 juni klimmen weer duizenden Nederlanders op de fiets. De 9e editie van de Erasmus MC - Tour de Rotterdam voert hen langs de gemeente Capelle a/d IJssel. De opbrengst komt ten goede aan het medisch onderzoek naar kanker.

Voor (amateur)wielrenners is er de Pelotonstocht; geen wedstrijd maar een gezamenlijke etappe met een snelheid van 28 km/u. Road Captains op de motor zorgen voor verkeersvrije wegen in het centrum van Rotterdam. Een medisch team, een reparatieploeg en zelfs een bezemwagen rijden mee.

Maar je kunt ook op eigen houtje fietsen: de Vrije Toertochten (85, 105 of 135 km) en de Recreatietochten (25 of 45 km) voeren ook langs de gemeente Capelle a/d IJssel. De routes door de natuur zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor handbikers. Uiteraard zijn ook deze tochten verzorgd.

Fiets jij kanker kansloos?

Op deze mooie en sportieve fietsdag steun je het medisch onderzoek naar kanker, de ziekte waar ieder mens direct of indirect mee te maken krijgt. Je draagt bij door te fietsen, te doneren of via sponsoring. Als je zelf meerijdt kun je vrienden en bekenden of bedrijven in de regio vragen om jou te steunen met een donatie.

De opbrengst draagt bij aan de aankoop van het wetenschappelijk onderzoek naar immuuntherapie. Deze behandelingsvorm heeft al veel patiënten geholpen. Maar om immuuntherapie breder toegankelijk te maken, is veel onderzoek nodig. En dat kost geld. Laat je hart dus spreken en doe mee! Fiets jij kanker kansloos?

Meedoen of eerst meer weten?

De routes, de catering, het goede doel en natuurlijk veel fotos: alle informatie is vindbaar op www.erasmusmctourderotterdam.nl. Hier kun je je ook inschrijven. En kijk eens op www.facebook.com/tourderotterdam. Hopelijk tot ziens bij de Erasmus MC - Tour de Rotterdam!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden