Elvis in zijn zwart leren pak, 1968.
Elvis in zijn zwart leren pak, 1968. (Foto: Uit het archief van Elvis For Everyone - de Nederlandse Elvis Presley fanclub)

Oud-bandleden Elvis Presley treden op in Isala

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley de hits 'In The Ghetto', 'Suspicious Minds' en 'Don't Cry Daddy' heeft opgenomen. Deze nummers brachten Elvis na enkele jaren afwezigheid weer terug aan de top van de hitlijsten.

Capelle - In Capelle aan den IJssel wordt dit herdacht met een concert waaraan oud-bandleden van The King of Rock 'n Roll meewerken. Het concert is te zien in het Isala theater op woensdag 15 mei.

The Elvis Concert 2019 is een productie van Elvis historicus Arjan Deelen in samenwerking met Constantijn Zantingh van de Nederlandse Elvis Presley fanclub. Het concert in Capelle aan den IJssel maakt deel uit van een Europese tournee.

Onder de muzikanten die op het podium staan bevinden zich drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis' zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf 1966 t/m 1971 de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows in Las Vegas en op tournee. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA).

The Elvis Concert is geen imitatie concert maar richt zich puur op de muziek van Elvis Presley. Ieder nummer wordt zo authentiek mogelijk gebracht. Voor fans en muziekliefhebbers is het concert een feest der herkenning en een unieke mogelijkheid om de mensen te zien spelen die met Elvis hebben gewerkt. Na het concert is er een meet & greet.

The Elvis Concert 2019
Isala theater, Capelle aan den IJssel
Woensdag 15 mei | 20.00 uur | muziek | grote zaal
www.isalatheater.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden