Ruby Vermaat, algemeen manager Robbert van Limburgh en Jaap Philipse. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Ruby Vermaat, algemeen manager Robbert van Limburgh en Jaap Philipse. (Foto: Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Mooi gebaar van Restaurant De Bank

Als verrassing voor Pasen, regelde Joop Philipse bij Restaurant-Wijnbar De Bank, dat zijn vrouw op Eerste Paasdag in De Roo van Capelle lekker asperges kon eten. Mevrouw wilde deze echter niet eten toen de eigenaar van de zaak ze kwam brengen. Philipse ging naar het restaurant omdat hij de rekening wilde betalen, maar van de eigenaar hoefde hij helemaal niet te betalen. Zo kreeg de teleurstelling van Philipse toch nog een positieve kant.

Door Annemarie van der Ploeg

Capelle - "Ik ben 84 en al 64 jaar getrouwd en sinds 1,5 jaar ben ik alleen. Mijn vrouw heeft een beroerte gekregen, is lichtelijk aan het dementeren en zit in de verzorging in 'De Roo van Capelle'. Af en toe heeft ze van die heldere ideeën. Ze zei dat ze met Pasen graag asperges wilde eten. Ik ben allerlei restaurants afgegaan en kwam uiteindelijk terecht bij Restaurant Wijnbar De Bank. Ruby Vermaat overlegde met haar baas en belde me binnen een kwartier terug dat het geregeld kon worden.

"Dus op Eerste Paasdag heeft de eigenaar van de zaak asperges klaargemaakt en ze naar De Roo van Capelle gebracht. Maar toen kwam de klap: Mijn vrouw wilde het niet eten. Ze zei dat ze die met mijn dochters samen zou eten. Maar daar is nooit over gesproken. Maar dat zit dan in haar hoofd, dat is haar ziekte. Het gevolg was dat ik dat kostbare eten op tweede paasdag in de vuilnisbak moest gooien", legt Philipse uit.

Op Tweede Paasdag reed Philipse naar De Bank om te gaan betalen. "Daar sprak ik eigenaar Albert Calor, die dus had meegemaakt dat zij het niet wilde eten. Hij zei tegen me: "Goh wat een desillusie voor u." Ik vertelde dat ik er kapot van was, maar dat ik eigenlijk kwam om het serviesgoed terug te brengen en te betalen. De goede man wilde helemaal geen geld. Maar ik vond dat wel terecht omdat hij het eten gemaakt had en ook nog naar mijn vrouw had gebracht. Het was lekker weer en hij wilde dat ik op het terras lekker een kop koffie ging drinken. Ik heb met veel moeite € 10,- voor de fooienpot kunnen geven. Daarom vinden mijn kinderen en ik dat deze man in het zonnetje gezet moet worden in de krant."

In een reactie laat Ruby Vermaat namens van Restaurant-Wijnbar de Bank en In den Boekenkast weten: "Wij voelen ons maatschappelijk betrokken met de regio en willen graag mensen helpen daar waar het kan."

Restaurant Wijnbar De Bank is samen met In den Boekenkast gevestigd aan het Stadsplein te Capelle aan den IJssel.