Na afloop van het examen in Ahoy Rotterdam.
Na afloop van het examen in Ahoy Rotterdam. (Foto: H. Poot)

100% geslaagd voor Cambridge Advanced Exam

Capelle - Afgelopen week hebben we op het Comenius de 100% score gevierd van de leerlingen die het Cambridge Advanced Exam gedaan hebben in vwo 5. Tto 4 heeft dit examen in november gedaan en ook daar waren alle leerlingen geslaagd. Anders dan bij het tto is het CAE voor de leerlingen van vwo 5 een extra-curriculair traject. Van november tot maart hebben zij extra donderdagmiddagen Engels gehad ter voorbereiding op het CAE examen.

Take the Plunge
Sandra Langenberg heeft met haar bedrijf Take the Plunge de leerlingen begeleid. Met veel spreekopdrachten in de lessen en veel maakwerk voor thuis werden ze door haar klaargestoomd voor het examen.

CAE biedt meer Internationale mogelijkheden
Op hogescholen en universiteiten wordt steeds vaker in het Engels lesgegeven. Het diploma van het CAE geniet wereldwijd bekendheid en in een internationaal erkende maatstaf voor de kennis van de Engelse taal. De leerlingen zijn blij dat ze nu meer mogelijkheden hebben om in het buitenland te studeren, maar geven ook aan dat ze er nu al veel aan hebben:

“Het is een extra vak, dus je moet nu opeens meer gaan doen voor school. Ik heb daardoor beter geleerd te plannen.”

“Ik merk dat het door de lessen voor het CAE ook beter gaat bij het vak Engels.”

Het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel doet er alles aan om de leerlingen extra uitdaging te geven en hun CV te verrijken.

VWO Xtra
Via VWO Xtra kunnen leerlingen extra lessen volgen om het CAE te halen. Sommige leerlingen volgen colleges en projecten op de universiteiten van Delft, Leiden en Utrecht. Daarnaast zijn er leerlingen die inschrijven voor Junior Med School van de Erasmus Universiteit. Ze vergroten daarmee de kans om toegelaten te worden voor de studie van hun keuze.

Ervaringen van leerlingen over het VWO Xtra:

“Ik vond het een leuke ervaring om zo’n masterclass te doen. Het helpt je ook om te weten of je later iets met het hart of geneeskunde wil gaan doen. Het was erg interessant en leuk om een keer mee te maken.”

“Ik heb altijd al interesse gehad in de studie Rechten en nu heb ik meer een idee waarover het gaat bij die studie.”