Leerlingen IJsselcollege op Charity Brunch Stichting Wiesje in Amsterdam

Capelle - Leerlingen van de afdelingen Zorg en Welzijn en HBR waren afgelopen zondag actief op de Charity Brunch van Stichting Wiesje in Amsterdam. Stichting Wiesje zet zich in om middelen bij elkaar te brengen om voorzieningen te realiseren voor mensen met dementie in Suriname. De stichting is in 1999 door Gerda Havertong opgericht.

In het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam Zuid Oost is een topprestatie door onze leerlingen verricht. Aan de opgedekte tafels waren 230 gasten aangeschoven die voorzien werden van een drie gangen menu met Surinaamse gerechten en bijpassende wijnen. Tijdens de Charity Brunch waren er optredens van o.a. Laura Fygi, Brassband Brotherhoofd, Patrick Tevreden en Trijntje Oosterhuis. De keukenbrigade werd aangestuurd door Patricks Catering. Onze leerlingen maakte van de gelegenheid gebruik om met bekende Nederlanders op de foto te gaan.

Het was een mooi moment voor onze leerling om na afloop van de Charity Brunch het applaus van de gasten in ontvangst te nemen met woorden van dank van Gerda Havertong en Jörgen Raymann.

Het was een lange dag: verzamelen om 08.20 uur bij het station, per trein naar Amsterdam, de catering voor 230 gasten te verzorgen om vervolgens om 18.30 uur moe maar met een schat aan herinneringen en ervaringen naar Capelle aan den IJssel terug te keren.