Leerlingen van het Comenius college op bezoek bij bam.
Leerlingen van het Comenius college op bezoek bij bam. (Foto: J. Valk)

Comenius college in Capelle aan den IJssel neemt deel aan Girlsday

Capelle - Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. De meiden kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven!

Dit jaar nam ook het Comenius college in Capelle aan den IJssel weer deel aan de jaarlijkse Girlsday. Deze keer hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan BAM en de HAC (Haagse Asfalt Centrale). Waarbij de voorgaande jaren de nadruk met name lag op digitalisering en innovatie in de bouw, moesten dit jaar echt de handjes uit de mouwen.

Leerlingen maken eigenhandig asfalt
Op de Girlsday werd door de meiden uit leerjaar 1 en 2 van mavo, havo en vwo onder andere de bij natuurkunde geleerde theorie over dichtheid, in de praktijk gebracht, werd er eigenhandig asfalt gemaakt en kregen ze instructie om praktisch met professionele machines van het merk Bosch aan de slag te gaan.

Een geslaagde dag
De meiden waren zoals ieder jaar erg enthousiast. Zelfs op de weg terug naar school werd er direct gevraagd om volgend schooljaar weer deel te nemen en naast leerjaar 1 en 2 nu ook leerjaar 3 uit te nodigen. Kortom een geslaagde Girlsday voor de meiden van het Comenius college in Capelle aan den IJssel.
Meer informatie op https://www.comenius.nl/


 

Shopbox

Meer berichten