KCC is nog niet verlost van Tempo. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
KCC is nog niet verlost van Tempo. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

KCC/So natural moet nog één keer vol aan de bak

Capelle - De korfballers van KCC So natural zijn er niet in geslaagd om hoofdklasser Tempo in twee duels van het lijf te houden. Na de openingswinst zaterdag verloren de Capellenaren zaterdagavond in eigen huis met 17-20. Vanavond (woensdag) moet in een beslissingswedstrijd worden uitgemaakt wie van de twee clubs zich komend seizoen Korfbal League-ploeg mag noemen.

 

Door Jan Timmer

Dat KCC het niet gemakkelijk zou krijgen tegen het gretige en ambitieuze tempo, wisten trainer/coach Erik Wolsink en zijn selectie al voor er ook maar één val geworpen was. Van onderschatting was dan ook geen sprake bij de start van het drieluik. In de eerste ontmoeting slaagde KCC er nog redelijk eenvoudig in de Alphenaren te verschalken, maar afgelopen zaterdag was het andere koek. Tempo bleek met een 17-20 overwinning te sterk voor de thuisploeg.

KCC schoot in de eerste minuut prima uit de startblokken met twee twee goals van Jack Potter. Daarna bleef men aardig spelen maar nam de effectiviteit van de doelpogingen zienderogen af. KCC mocht liefst 62 keer aanleggen richting korf, maar peurde uit die massa aan scoringsmogelijkheden slechts tien doelpunten, terwijl Tempo voor haar elf goals 'slechts' 39 keer de korf onder vuur nam. Toen Tempo in de eerste helft op drie doelpunten voorsprong was gekomen nam Wolsink zijn eerste maatregelen. De ervaren oefenmeester bracht achtereenvolgens Demi van Oosten en Sophie Dijkxhoorn binnen de lijnen. Beide dames vielen uitstekend in en zorgden voor het nieuw elan waar KCC zo naar snakte. Die opleving leidde ertoe dat de thuisclub langzaam maar zeker terug kwam in de wedstrijd en zelfs tot 16-16 wist te repareren. Tot grote teleurstelling van de thuisfans bleef het daarbij. Tempo ging onverstoorbaar verder met degelijk korfballen waar KCC het hoofd verloor. De gasten liepen uiteindelijk uit naar 20-17 waardoor een derde wedstrijd tegen de Capellenaren kon worden afgedwongen. Deze allesbeslissende pot wordt vanavond om 20.30 uur in de Limeshallen te Alphen aan de Rijn gespeeld.

Shopbox

Meer berichten