Kermis overzicht
Kermis overzicht (Foto: Leo Snijders)

Capelse Koningskermis komt weer naar de stad

Capelle - Hij komt weer naar de Capelle ad IJssel 'De Koningsdagkermis' van donderdag 25 april t/m woensdag 1 mei.

Eenmaal per jaar wordt er een Koningsdag georganiseerd in Capelle ad IJssel, in 2019 zal deze kermis wederom gehouden worden op het Evenementen terrein achter het Gemeentehuis aan de Rivierweg

Door diverse omstandigheden kon deze kermis in 2018 niet doorgaan maar gelukkig staat er dit jaar weer een schitterende familie kermis

Evenals vorige jaren zal het gehele kermis terrein zijn voorzien van evenementhekken, aparte post voor toezicht & beveiliging, EHBO’er zijn aanwezig, Toiletten met charmante gastdames die er voor zorgen dat u altijd op een schoon toilet kan plaats nemen, gebruik van geluidsarme aggregaten, centrale muziek (wat zeer aangenaam is voor de omwonenden).

Een kermis is haast niet meer weg te denken uit de samenleving. Er is een keus te maken uit veel attracties, dus voor elk wat wils.

Van de spannende draai en snelheidsattracties tot de traditionele snoep kraam / suikerspin / heerlijke oliebollen, schietsalon en natuurlijk de botsauto’s

Het organiseren van kermissen en dus ook kermisvieren bestaat al eeuwenlang, kermisvieren gebeurt niet alleen in de grote steden.

Door de grote belangstelling voor de kermissen investeren de exploitanten jaarlijks flink in nieuwe kermiszaken om zo aan de steeds hogere verwachtingen van het publiek te kunnen voldoen.

Het moet nieuw zijn, maar vooral ook snel, een goede kermis wordt gekenmerkt door een afgewogen mix aan groot vermaakzaken, kinderzaken en specifieke kermisautomaten.

Ook de oudere generatie werd in zijn en haar tijd al geprikkeld, steeds weer ging en gaat men naar de kermis met hoge verwachtingen, zou die superattractie nu ook in onze stad komen.

Dat is dan ook een van de redenen die de exploitant eveneens prikkelt om zich telkens te blijven vernieuwen door de aanschaf van nog attractievere kermiszaken, zelfs de ouderwetse draaimolen is een stuk moderner en fraaier dan in vroeger tijden.

De kermis is de laatste vijftien jaar erg veranderd, nostalgische attracties maken meer en meer plaats voor de moderne elektronica, maar toch blijft er een tikkeltje van die nostalgie behouden door b.v. een spookhuis een moderner jasje aan te trekken, de kermis anno 2018 bestaat voornamelijk uit supersonische attracties en zo komen de exploitanten tegemoet aan de wensen van het publiek, maar gelukkig komen er naar Vlaardingen ook andere attracties, want op een kermis moet je ook kunnen happen in een suikerspin, de geur van quro’s of een bezoek aan die heerlijke snoepkraam die echt de aller-lekkerste kaneel en zuurstokken alsmede noga heeft.

Op de Capelse kermis kun je ook een gokje wagen en prachtige knuffelberen winnen of iets anders.

Een pretpark kan er niet aan tippen en dat maakt een bezoek aan de kermis meer dan de moeite waard.

Wat komt er zoal deze week naar Capelle ad IJssel, de

Autoscooter, Booster, Euroball, Cake Walk, Lijntrek, Grijpkranen, Pusher, Jackpot, Trampoline, De Break Dance, Schietsalon, Skeebal, Eendjes vangen, Draaimolen, Suikerspin , Oliebollen, Snack, Snoepkraam, Funhouse, Rups, Spiegelpaleis en nog veel meer.

Op woensdag 1 mei zal er een Euro dag gehouden worden ,voor een gereduceerd tarief zijn ( haast ) alle attracties beschikbaar.

De opening van de Capelse kermis is op donderdag 25 April om 18.30 uur tm 22.00 uur ,vrijdag van 14.00 uur t/m 23.00 uur , zaterdag 27 April van 10.00 uur t/m 23.00 uur , zondag van 13.00 uur tm 22.00 uur , maandag / dinsdag en woensdag van 14.00 uur tm 22.00 uur

I.v.m. de opbouw van de kermis is het parkeer terrein achter het Gemeentehuis gesloten voor alle voertuigen vanaf dinsdag 23 April 18.00 uur.

Er wordt een wegsleepregeling ingesteld

De Stg Capelse Festiviteiten en de kermisexploitanten heten u wederom van harte welkom op de Capelse Konings kermis 2019.

www.Capelsefestiviteiten.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden