Bestuurder Bertjo Renzenbrink plaatst het laatste zonnepaneel.
Bestuurder Bertjo Renzenbrink plaatst het laatste zonnepaneel. (Foto: Rijndam Revalidatie)

Rijndam Revalidatie plaatst 204 zonnepanelen

Regio - Bertjo Renzenbrink, bestuurder van Rijndam Revalidatie heeft vandaag het laatste zonnepaneel op het dak van het revalidatiecentrum aan de Westersingel in Rotterdam geplaatst. “Het in gebruik nemen van de zonnepanelen is een grote stap naar een duurzamer Rijndam.”

Green Deal
Bertjo Renzenbrink vervolgt: “Rijndam heeft de ambitie om in 2020 te voldoen aan de milieuthermometer van de Green Deal. Milieu Platform Zorg heeft samen met de overheid de Green Deal geïnitieerd om verduurzaming in de zorg te versnellen. Door het bronzen niveau op de milieuthermometer als doel te hebben leggen we de lat hoog. We willen dan niet alleen aan de huidige milieuwetgeving voldoen maar we willen ook nét dat stapje extra zetten. Met het plaatsen van de zonnepanelen is daarmee de toon gezet.”

Energieneutraal
Het doel is om het zwembad van het revalidatiecentrum energieneutraal te maken met de energie die door de panelen wordt opgewekt. Het zwembad is door het verwarmen van de ruimte en het water de grootste energieverbuiker van de kliniek aan de Westersingel. Met de zonnepanelen verwacht Rijndam in een jaar tijd net zoveel energie op te wekken als een gezin met 3 kinderen in 10 jaar tijd verbruikt.

Shopbox

Meer berichten