In de tuin werd hard gewerkt
In de tuin werd hard gewerkt (Foto: Hugo Plaisier)

Handen uit de mouwen voor d'Amandelhof

Capelle - Op zaterdag 16 maart gaan in Woonzorgcentrum d’Amandelhof in Capelle aan den IJssel de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Er heerst een gezellige drukte.

Heerlijk fris
Overal wordt gepoetst. Door oud èn jong. Zo boent Sebastiaan van bijna 7 de leuningen in de gangen schoon. In het winkeltje maken vrijwilligers de schappen schoon. Tamar (bijna 10) helpt de producten weer terug te zetten op de planken, netjes op houdbaarheidsdatum.

Bewonersactiviteit
Voor de bewoners is er een leuke activiteit. Zij vullen een theeglas met decoratiesteentjes en poten er een vetplantje in. De vrijwilligers zorgen dat ook de bewoners die de activiteit niet kunnen bijwonen, een plantje krijgen.

Klussen
Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat in de badkamer van elke bewoner een plank wordt opgehangen, zodat de bewoners wat meer opbergruimte hebben. Ondanks het regenachtige weer is er ook in de tuin bedrijvigheid. Twee jongens die voor hun maatschappelijke stage komen helpen, vinden het geen punt dat het regent. Zij harken bergen bladeren bij elkaar. Eenmaal weer binnen doen de jongens nog een potje rummikub met een bewoner.

Welverdiend
Aan het eind van de ochtend genieten bewoners en vrijwilligers met elkaar van een welverdiend bord patat. We mogen terugzien op een mooie dag. Dankzij de hulp van al deze enthousiaste vrijwilligers konden we al deze klussen doen!

Shopbox

Meer berichten