Reden voor onze wethouder Duurzaamheid, Nico van Veen, om de mensen van het Café eens even in het zonnetje te zetten.
Reden voor onze wethouder Duurzaamheid, Nico van Veen, om de mensen van het Café eens even in het zonnetje te zetten. (Foto: Jan Kok)

Feestelijk lustrum bij Repair Café Capelle

Twee  pittige dames op leeftijd  komen binnen met twee zware staande lampen en  gaan even later gelukkig naar huis, want ze hebben 's avonds weer gezellig licht. En ze troffen het, want juist die middag werd er koffie met gebak getrakteerd vanwege het vijfjarig bestaan van het Repair Café.  

Capelle - De dames hebben ook nog een gezellige middag gehad, want de vrijwilligers zijn gezellige praters. En dat gebak was er niet voor niets: het Repair Café Capelle aan den IJssel, bestond op 7 maart vijf jaar! Reden voor onze wethouder Duurzaamheid, Nico van Veen, om de mensen van het Café eens even in het zonnetje te zetten.

"Je merkt dat de sfeer hier prima is, want de vrijwilligers doen hun werk hier zichtbaar met plezier", merkt hij op. Hij kwam langs om de medewerkers van het  jarige café  te feliciteren en hij laat zijn grote waardering blijken door cheques van Ekoplaza  uit te delen aan de vrijwilligers.

Stofzuigers

Het Repair Café Capelle groeit alsmaar en het resultaat is er naar. Het café in Capelle dat in 2014 is begonnen, repareerde  in 2018 ruim 1000 apparaten en heeft het hoogste aantal reparaties van alle Repair Café's in Nederland! We hebben het dan over bv. gerepareerde stofzuigers, broodbakmachines, koffiezetapparaten, geluidsapparatuur en laptops die langer meegaan omdat de vrijwilligers die apparaten een tweede leven geven.  Ook voor het repareren van fietsen kunt u in het Capels café terecht. 

Het is waar: het is gezellig  bij ons op donderdagmiddag in De Fluiter, maar daarnaast is iedereen serieus  duurzaam aan het werk. "Wij zien steeds vaker dat mensen niet alles zomaar weggooien, maar eerst bij ons langskomen", zegt een van de gastvrouwen. "Natuurlijk, zij willen graag geld besparen, maar veel mensen denken ook aan het milieu. Bij ons kost het geen geld om duurzaam te zijn!"

Kom langs

Het Repair Café Capelle is open elke donderdagmiddag van 14.00-16.30 uur in het Buurthuis De Fluiter, Wiekslag 3 (naast het IJsselcollege) en op de eerste zaterdag van de maand in het Huis van de Wijk, gebouw Picasso aan het Stationsplein 20 van 10.00-12.30 uur.

Op donderdag telefonisch bereikbaar op tel. 06 2322 1645. Zie ook onze website www.repaircafecapelle.nl  of www.repaircafe.nl voor meer dependances.  

Meer berichten