Stacey Twigt (links) en Jeanet Heemskerk zien vv Capelle-vrouwen graag versterkt. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Stacey Twigt (links) en Jeanet Heemskerk zien vv Capelle-vrouwen graag versterkt. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl )

Vv Capelle zoekt voetbalsters

Capelle - Voetbalvereniging Capelle is op zoek naar voetbalsters vanaf 18 jaar om het eerste dameselftal te versterken. "Voor 'het mooie' hebben we zes tot acht speelsters nodig", zegt Jeanet Heemskerk laatste vrouw én teammanager van de 'Slotdames'.

 

Door Jan J. Timmer

De Capelse voetbalclub herintroduceerde haar dames-seniorenteam dit seizoen vol enthousiasme; en daar was ook alle reden toe. De basis zag er uitstekend uit met liefst negentien speelsters voor één team. "We kwamen met een flinke groep van wat oudere speelsters over van BVV Barendrecht", vertelt Jeanet Heemskerk. "Daarnaast had Stacey Twigt ook een groep meiden die graag wilden voetballen. Daar ontstond een mooie en gezellige mix uit waarmee we in de vierde klasse gingen voetballen. De eerste maanden verliepen prima maar daarna trad het verval in vanwege blessures en meiden die er mee stopten.Momenteel hebben we nog dertien speelsters over, waaronder twee vriendinnen van mij die tussentijds zijn 'ingestapt om ons te helpen. De basis is eigenlijk nu te smal om een toekomst op te kunnen bouwen, vandaar dat we een oproep doen aan meiden en vrouwen om zich bij ons aan te sluiten. Als je voetbalervaring hebt, dan is dat meegenomen. Maar ook meiden en vrouwen zonder voetbalachtergrond en mét een sportieve instelling zijn van harte welkom. Daarnaast hopen we op speelsters die bijvoorbeeld in Capelle aan den IJssel zijn komen wonen en graag hun hobby weer willen oppakken. Ik denk dat ze zich meteen thuis zullen voelen in de groep, want wij vormen een gezellig en bevlogen team dat iedere nieuwkomer met open armen ontvangt. Een paar keer mee trainen om te kijken of het je bevalt, mag natuurlijk ook. We trainen iedere donderdagavond van 20.15 tot 21.30 uur. Belangstelling? Bel me gerust. Dat kan op nummer 06-54902012."

Mogelijk zijn er ook andere voetbalverenigingen in de regio die moeite hebben om voor komend seizoen een volledig vrouwen-senioren team op de been te brengen. "Met die clubs zou je over samenwerking kunnen praten", zegt Jeanet Heemskerk. "Wellicht kun je samen een gecombineerd team op de been brengen. Belangstellende clubs mogen me altijd bellen."

Shopbox

Meer berichten