De Dag van het Park belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden. (Foto: Hoekbrinkie.nl/Edo Hoek)
De Dag van het Park belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden. (Foto: Hoekbrinkie.nl/Edo Hoek) (Foto: Hoekbrinkie.nlEdo Hoek)

Dag van het Park wordt weer een groot spektakel

Capelle - De Dag van het Park in het Capelse Schollebos is een waar begrip geworden. Inmiddels heeft de nieuwe organisatie al laten weten dat de Feestverhuurder, van eigenaar Danny van de Elshout, ook de komende jaren doorgaat met dit ieder jaar druk bezette evenement. De dertiende editie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 mei.

Door Cor Hulsbus

Danny van den Elshout is als inwoner van Capelle-Schollevaar al enige tijd betrokken bij dit tweedaagse evenement waar spanning, sensatie, sfeer en gezelligheid voorop staan. "In 2009 toen ik met dit bedrijf begon stonden we op de braderie speelgoed te verkopen. Het jaar erna heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met de verkoop van speelgoed en heb ik flyers uitgedeeld voor de nieuwe tak, de verhuur. In 2012 zijn wij toen gevraagd om de opblaas attracties te verzorgen voor dit evenement. Tot op heden doen we dit nog steeds. In 2017 kreeg ik te horen dat degene die binnen de gemeente Capelle dit evenement organiseerde ermee zou stoppen. Ik heb toen ook aangegeven het enorm leuk zo vinden om het stokje over te nemen. Daarna heb ik dan ook de goedkeuring gekregen om dit evenement uit naam van de gemeente Capelle aan den IJssel te mogen organiseren. Hier ben ik de gemeente ook zeer dankbaar voor."

"Het evenement blijft zijn identiteit houden maar ik wil er wel wat nuances in aanbrengen. Het evenement speelt zich af in de middeleeuwen en ieder jaar komen er acrobaten, jonkvrouwen, huurlingen van Voorne en tal van anderen. Ook ridders gaan elkaar te lijf met paarden en zwaarden. Het toernooiveld is ieder jaar weer een enorme publiekstrekker waar meer dan zesduizend mensen op af komen. Voor het vervoer vanaf drie locaties laten we van die echte oude bussen rijden, maar het liefst zou ik paarden en wagens inzetten. Echter verwacht ik dat dit wat logistieke problemen zal op leveren. Maar dat is dan ook het leuke van dit evenement. Je kan dromen en dan kijken of het in de praktijk haalbaar is. Er komt ook weer een braderie met meer dan vijftig kramen, er komen oude ambachten, kampementen, en alles word zoveel mogelijk in de sfeer van de vijftiende eeuw neergezet. Zelfs de muziek komt uit die tijd. Waarom ik dit evenement heb opgepakt? Omdat ik gek ben van de Dag van het Park en er middels mijn bedrijf een persoonlijke band mee heb. M'n huidige bedrijf is tenslotte begonnen op de Dag van het Park. Samen met de gemeente, de scholen, de wijkbewoners, en de vele vrijwilligers willen we de mensen een leuke dag bezorgen. Als eigenaar van de Feestverhuurder heb ik voldoende ervaring met het organiseren en faciliteren van evenementen, wij zijn bijvoorbeeld betrokken bij Capelle Bruist en Koningsdag. Er zijn in de vorige editie een paar spatten regen gevallen, maar al met al was het een enorm geslaagde dag. Het zou geweldig zijn als we op zaterdag 25 (van 16.00 tot 22.00 uur) en zondag 26 (van 12.00 tot 17.00 uur) nu een geheel droge en zonnige dag zullen hebben. Je kunt als organisatie van alles organiseren en tientallen gasten uit binnen- en buitenland laten komen, het weer heb je nooit in de hand. Of ik nog dromen voor dit event? Ja zeker, ik zou graag een roofvogelshow aan dit evenement willen toevoegen en een tribune zodat iedereen ook lekker kan gaan zitten. Twee torens bij het pannenkoekenhuis plaatsen zodat je meteen een middeleeuws dorp binnenloopt en een plattegrond laten maken a la De Efteling. Kortom ik heb genoeg plannen maar veel hangt van derden af of dit mogelijk zal zijn. Gelukkig denkt men bij de gemeente ook nog steeds goed mee want samen willen we deze traditie binnen Capelle in ere houden."
Voor veel Capellenaren is de Dag van het Park een van de hoogtepunten in het jaar als het gaat om activiteiten die hier in de gemeente worden georganiseerd. Zo ook voor Luke van Dam. "Wij komen als gezin ieder jaar naar het Schollebos. Het is altijd een gezellig feest en je waant je in de tijd van de middeleeuwen. We komen ook regelmatig in het Archeon in Alphen aan de Rijn en daar proef je die sfeer ook. Voor kinderen is het extra leuk want ze zien, weliswaar verklede mensen, uit de tijd waar ze op school les over hebben gehad. Tijdens deze tweedaagse kun je ook met ridders en jonkvrouwen op de foto. Ik kan het iedereen aanraden om deze data vrij te houden", aldus Capellenaar en vaste bezoeker Luke, die hoopt dat de gemeente nog meer evenementen wil organiseren. "Er mag hier best meer leven in de brouwerij komen."

www.facebook.com/DagvanhetParkCapelle

Shopbox

Meer berichten