Jan Siebelink schrijft in 2019 het boekenweekgeschenk. (Foto: Sacha de Boer)
Jan Siebelink schrijft in 2019 het boekenweekgeschenk. (Foto: Sacha de Boer) (Foto: Sacha de Boer)

Boekenweek in de bibliotheek

Capelle - Van 23 t/m 31 maart 2019 is het Boekenweek. Dit jaar staat de campagne in het teken van het moederschap. Het boekenweekgeschenk is geschreven door Jan Siebelink, die op 24 maart het Isala Theater bezoekt. Kaarten zijn te reserveren via www.isalatheater.nl.

Jan Siebelink (1938) wordt geïnterviewd en zal vertellen over zijn werk en leven. Boekhandel Derde druk verkoopt ter plaatse boeken en bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je het boekenweekgeschenk cadeau. Je kunt dit meteen laten signeren!

Ook Jan Brokken doet Capelle aan tijdens de Boekenweek, op 28 maart. Hij geeft in het Van Cappellenhuis een concertlezing met Lidy Blijdrop op de cello en Tobias Borsboom op de piano. In zijn nieuwste boek "De Rechtvaardigen" beschrijft hij hoe Jan Zwartendijk, Nederlandse consul in Litouwen tijdens WOII duizenden Joden redde. Zelf heeft hij nooit geweten hoeveel mensen dankzij hem wisten te ontkomen aan een vreselijk lot. Het boek is met veelbelovende recensies onthaald. Kaarten zijn te reserveren via www.vancappellenhuis.nl.

Meer berichten