Foto: FR001

Leerlingen maken kennis met cultuur in Capelle

Capelle aan den IJssel - Van maandag 11 tot en met donderdag 14 maart krijgen de leerlingen van het Comenius College, het IJsselcollege en Accent Capelle weer de gelegenheid kennis te maken met het Capelse culturele aanbod tijdens de 'Cultuurshock'.

Het jongerenwerk van Welzijn Capelle, CAPSLOC en Bibliotheek aan den IJssel verzorgen tijdens de Cultuurshock samen de workshop 'spoken word'. "Dit is een kunstvorm waarbij iemand een zelfgeschreven tekst ritmisch voordraagt," legt jongerencoach Remco Moet uit. "Het verhaal kan over van alles gaan, maar vaak wil de kunstenaar wel een boodschap overbrengen." Maandag was de aftrap. Cultuurwethouder Harriet Westerdijk sprak toen met de leerlingen "Kunst en cultuur? Dat vind je toch in een museum? Klopt! Maar ook daarbuiten. Hier in Capelle is er veel te doen rondom kunst en cultuur."

CAPSLOC faciliteert in haar pand ook de dans- en theaterworkshops van Noes Fiolet, jongerentheater Quint en Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. Voor de ruim 400 leerlingen die meedoen, is dus weer genoeg te doen en te leren.

Shopbox

Meer berichten