Foto:

Repair Café Capelle is jarig

Capelle - Op donderdag 7 maart bestaat het Repair Café Capelle vijf jaar en dit wordt gevierd! Voor elke bezoeker die een apparaat ter reparatie aanbiedt, is er koffie met gebak. Wethouder Nico van Veen komt ook langs.
Er is veel gebeurd in de afgelopen 5 jaar. Het Café is een Stichting met ANBI status geworden. In 2018 hebben wij een dependance geopend in Schollevaar. In de milieustraat in Capelle staat sinds vorig jaar een eigen container van het Repair Café. In het kader van de duurzaamheidsagenda heeft de gemeente dit mogelijk gemaakt. In deze container kan iedereen met name koffiezetmachines, Senseo's, N'espresso's, stofzuigers, CD- en DVD-spelers doneren voor hergebruik. En dat werkt goed want in de container liggen apparaten die het (na reparatie en/of een schoonmaakbeurt) nog prima doen. Zo vinden de apparaten hun weg weer naar de consument via de Kringloopwinkel. De samenwerking met de gemeente werpt zijn vruchten af. Goed voor het milieu, de gemeente en het Repair Café!
In het Repair Café kan iedereen met een kapot apparaat langskomen en zullen de vrijwilligers, allen op verschillend gebied met technische kennis van zaken, uw apparaat doormeten en zo mogelijk repareren. Geef elk apparaat een tweede kans!
Wil je meer weten over het Repair Café, bijvoorbeeld over op welke dagen het Repair Café geopend is? Kijk dan op www.repaircafecapelle.nl.

Shopbox

Meer berichten