Ook veel belangstelling voor het binaslab op Comenius Lyceum Capelle
Ook veel belangstelling voor het binaslab op Comenius Lyceum Capelle (Foto: PR Comenius College)

Goede opkomst op Open Dag Comeniusscholen in Capelle

Capelle - Vrolijke dansers wezen woensdag 30 januari veel bezoekers van de Open Dag de weg naar het juiste gebouw van het Comenius College aan de Capelse Lijstersingel. In de drie gebouwen verrasten heerlijke geuren van versgebakken appelflapjes, poffertjes of chocolademelk de bezoekers vervolgens. De opkomst was goed, ondanks het weer, en er heerste een positieve sfeer, vertellen de twee schoolleiders, rector Pascal Scholtius en directeur Veronica Pors, na afloop.

De gangen en lokalen in de Comeniusscholen zagen er weer picobello uit. De leerling-rondleiders zetten hun beste beentje voor. En naast het ‘gewone’ onderwijs presenteerden ook voorzieningen zich, zoals de internationaliseringsactiviteiten, ouderraden, de leerlingmedezeggenschapsraad (LMR), Gezonde school en Gezonde Kantine, huiswerkinstituut Lyceo en het GSA-netwerk van Comenius.

Nieuw aanbod

Veel aandacht van de bezoekers ging uit naar nieuw onderwijsaanbod, bijvoorbeeld het tweetalig havo op het Comenius Lyceum, de nieuwe mavo (vmbo-tl) met een eigen gebouw en focus op sfeer, en de Vakcolleges en het profiel Media, Vormgeving en ICT (MVI) op het Comenius Beroepsonderwijs. In het gebouw van het beroepsonderwijs lichtten leraren ook het nieuwe aanbod toe van ondernemen op school, via Eurobizz.

Open Dag-Light
Voor wie de Open Dag misliep is de Open Dag-Light op donderdag 21 februari een herkansing. Alle Comeniusscholen zijn dan open van 17.00-19.00 uur.

Meeloopmiddagen

Op woensdagmiddag 13 februari vindt ook nog een meeloopmiddag plaats, waarop korte lessen gegeven worden voor leerlingen. Om 13.15 uur verzamelen de leerlingen in het Junior Lyceum aan Lijstersingel 18 of in het gebouw van het Beroepsonderwijs op Lijstersingel 2, waarna om 13.30 uur de eerste les begint. De lessen duren tot 15.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor het schooljaar 2019-2020 kan online of persoonlijk op school met ingang van maart. Het Comenius Beroepsonderwijs houdt een extra inschrijfmoment op dinsdag 5 maart, 15.00 – 20.00 uur.
Meer informatie: www.comenius.nl
 

Shopbox

Meer berichten