Belangstellenden worden geadviseerd niet al te lang te wachten met inschrijven.
Belangstellenden worden geadviseerd niet al te lang te wachten met inschrijven. (Foto: pr)

Senior golfers kunnen zich weer inschrijven

Capelle - De inschrijving voor deelname aan het tweedaagse nationale golfevenement voor senior golfers, het Capels Senior Open 2019, is opengesteld op 3 februari.

Belangstellenden worden geadviseerd niet al te lang te wachten met inschrijven. De animo om aan dit toernooi deel te nemen is de laatste jaren enorm gestegen. Vooral het enthousiasme van terugkerende deelnemers ligt hier ten grondslag aan. Bij de laatste editie van dit prestigieuze nationale golfevenement voor golfers vanaf 50 jaar was de inschrijving na openstelling binnen vier weken overtekend.

Dit jaar wordt het toernooi gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 juli op de golfbaan van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel.
Golfers uit alle windstreken van Nederland kunnen meedoen aan dit golfevenement mits zij lid zijn van een bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) aangesloten club en voldoen aan het begrip senior en een geregistreerde golfhandicap hebben van 26.0 of lager. Het betreft hier een 36 holes Fourball strokeplay wedstrijd, te spelen over twee aaneengesloten dagen. Teams kunnen bestaan uit twee heren, twee dames of uit een mixed team. Er zal zonder handicapverrekening gespeeld worden, dus bruto strokeplay.

Na de eerste dag strijden op zondag 14 juli alleen de beste 48 teams om de felbegeerde Capels Senior Open-wisseltrofee. Ook zijn er prijzen te winnen voor de beste netto score per categorie. Tevens wordt er een prijs beschikbaar gesteld voor het Super Senioren team met de laagste bruto score. Beide spelers moeten dan wel op de eerste speeldag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn.

Ook voor 2019 is er voor de zesde keer op rij gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Leontienhuis. Deze stichting stelt zich ten doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. Hiervoor werkt zij nauw samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE).

Uitgebreide informatie inwinnen en inschrijven kan via de website:

www.seniorgolfopen.nl

Shopbox

Meer berichten