Nieuw bij het IJsselcollege komend schooljaar is de IJssel HAVO-kansklas.
Nieuw bij het IJsselcollege komend schooljaar is de IJssel HAVO-kansklas. (Foto: )

HAVO-kansklas bij het IJsselcollege in Capelle

Capelle - Het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel, biedt verschillende opleidingen onder een dak, waarbij ieder onderwijstype speciale aandacht krijgt en een eigen plek heeft in de school. Komend schooljaar 2019-2020 wordt dit benadrukt door de nieuwe namen 'IJssel VMBO, IJssel MAVO, IJssel HAVO-kansklas en IJssel Lyceum (havo/vwo). Zo worden de voordelen van 'persoonlijke aandacht en aanbod dat past bij het onderwijstype' gecombineerd met de mogelijkheid tot doorstroom binnen hetzelfde gebouw.

Nieuw voor komend schooljaar, is ook de IJssel HAVO-kansklas. Deze wordt geïntroduceerd om doorstroming binnen de school extra te bevorderen. Zo wordt de eenjarige brugklas havo-vwo aangevuld met een eenjarige brugklas havo-kansklas. Raymond van der Kleijn, directeur van het IJsselcollege: "Als school staan we voor een leeromgeving met extra aandacht, ondersteuning en de juiste uitdaging voor leerlingen van elk onderwijstype. Zo kan iedere leerling zijn of haar talenten optimaal ontwikkelen. De introductie van de IJssel HAVO-kansklas sluit daar naadloos op aan."

De havo-kansklas is een klas voor leerlingen met een mavo/havo-advies. De leerlingen krijgen extra ondersteuning op de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde om een stevige basis te leggen voor doorstroom naar de havo. "Uit onderzoek komt naar voren dat met de juiste begeleiding en aandacht, de doorstroom naar havo wordt verdubbeld". Gedurende het jaar wordt in overleg met leerling en ouders, gekeken of mavo of havo het beste past bij wat de leerling wil en kan.

Het Open Huis van het IJsselcollege is op vrijdag 18 januari van 15.30 tot 20.30 uur. Kennismakingslessen voor vmbo, mavo en havo-kansklas zijn op woensdag 30 januari van 13.30 tot 15.00 uur en voor havo-vwo op woensdag 23 januari van 13.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via pr@ijsselcollege.nl of www.ijsselcollege.nl (groep 7/8). De data voor extra rondleidingen, staan daar ook vermeld. Meer informatie: www.ijsselcollege.nl.

Shopbox

Meer berichten