Foto:

Vrijwilliger Bianca: Op weg naar een landelijke prijs?

Capelle - Bianca Hasselman is een Capelse genomineerde voor een landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijs. Zij verzorgt elke vrijdag samen met haar man een gezellige middag met lekker eten, drinken en leuke muziek voor de inwoners van De Roo van Capelle. Ook organiseert zij regelmatig avonden met een bingo, barbecue en karaoke. Ze coacht het meisjesteam van CVV Zwervers, volgt een mbo-4 opleiding en is daarnaast vier dagen in de week werkzaam in de verslavingszorg.

Door Annemarie van der Ploeg

 "Ik doe al heel lang vrijwilligerswerk. In het begin was dat bij de speeltuin, maar toen mijn jongste dochter groter werd, had ze geen zin meer in de speeltuin. Door mijn moeder ben ik hierin gerold. Het begon met een keer per jaar en nu ben ik hier elke week. Ik vind het gewoon leuk om te doen. We vragen elke week wat de mensen graag willen eten en dan zeggen ze dat. Ze zijn heel erg dankbaar. Er liggen er momenteel een paar in het ziekenhuis en daar ga je dan in het weekend een kwartiertje langs. Sommige hebben geen kinderen of helemaal geen familie meer. Dit is voor hen gewoon een uitje", legt Hasselman uit.
Bianca was verrast toen zij gebeld werd over haar nominatie. "In het begin wist ik helemaal niet wat ik ervan moest denken. Ik werd door de gemeente gebeld: 'We hebben gehoord dat jij fulltime werkt, vrijwilligerswerk doet bij CCV De Zwervers en ook bij de bejaarden. Daarnaast doe je ook nog een studie.' Ik snapte niet hoe ze dat wisten. Toen hoorde ik dat ik voor een prijs was genomineerd. Ik vind het helemaal niet zo bijzonder wat ik doe want ik heb er zelf ook heel veel voldoening van."
Oorspronkelijk was Hasselman kok. "Ik heb tot 14 maanden terug in de horeca gewerkt. Toen kreeg ik de kans om bij de voormalig GGZ Bouman te komen werken als persoonlijk begeleider. Daar ben ik met cliënten een cateringbedrijf gaan opzetten. Ik wilde heel graag die richting op en werd zonder diploma's aangenomen. Voor mezelf wilde ik toch de opleiding mbo persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen doen. Die betaal ik zelf. Alles bij elkaar is het goed plannen maar ik heb dan ook een man uit duizenden."
De uitreiking van de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen vindt plaats op 15 februari. Hasselman is genomineerd voor de passieprijs. "Je hebt een vakjury en een publieksjury. Maar als je ziet tegen welke mensen ik moet concurreren… dat ga ik nooit winnen. Als je ziet wat voor mensen er genomineerd zijn. Een hoop heeft er met leed te maken. Ik zou het logisch vinden als daar zo'n prijs naartoe gaat. Maar de nominatie alleen is al leuk. Wethouder Marc Wilson was hier samen met een fotograaf en dat vonden de mensen hier ook heel leuk. Dat was al bijzonder om mee te maken. Ik ben geen type om te gaan lopen lobbyen voor de publieksjury. Mijn collega's stemmen op me. Maar verder denk ik: "Als het zo is, dan is het zo."
Wil je ook stemmen op Bianca? Ga naar www.vrijwilligersprijzen.nl en klik op passieprijzen. Hier vind je een link.

Shopbox

Meer berichten