Foto: Tim Pardijs

'Maak van Capelle een kinderpardongemeente'

Capelle - Het zijn er al 144 en het aantal kinderpardongemeenten neemt nog altijd toe. Ook in Capelle is er een initiatief om van de gemeente een kinderpardongemeente te maken. Capellenaar Geert van Vliet wil hier graag aandacht voor.

Gerard: 'Ruim 400 kinderen dreigen Nederland uitgezet te worden terwijl zij hier geworteld zijn. De Tweede Kamer nam eerder een motie aan om voor deze groep een oplossing te vinden, maar in het regeerakkoord van het huidige kabinet is deze oplossing nog niet geboden. Dus wordt er nu gekeken naar lokale bestuurders, die in aanraking komen met deze kinderen. Veel gemeenten hebben al een motie aangenomen om staatssecretaris Harbers op te roepen met een oplossing te komen.

De laatste tijd is er veel aandacht voor het kinderpardon. Die aandacht begon na de zaak van Lili en Howick, die uiteindelijk mochten blijven. Daarna volgden acties als het kerkasiel in Den Haag en de petitie van Tim Hofman, waarvoor meer dan een kwart miljoen handtekeningen werden opgehaald. De lokale acties zijn van belang omdat de lokale bestuurders op deze manier de druk kunnen opvoeren op de nationale politiek. Zo komt een oplossing voor die vierhonderd kinderen dichterbij.

Om van Capelle een kinderpardongemeente te maken, zijn honderd handtekeningen nodig. Bij het tekenen van het initiatief wordt de burgemeester en de gemeenteraad opgeroepen om een brief te sturen naar de staatssecretaris. Ik roep Capellenaren op om de actie te steunen en hun digitale handtekening te zetten via https://actie.degoedezaak.org/petitions/kinderpardongemeente-capelle-aan-den-ijssel.'

Shopbox

Meer berichten