Zorgrobot helpt jonge patiënt tijdens zijn behandeling
Zorgrobot helpt jonge patiënt tijdens zijn behandeling (Foto: Rijndam Revalidatie)

Rijndam showt 'big five' tijdens Rotterdamse E-health Safari

Regio - Tijdens de landelijke e-health week 2019 vindt in Rotterdam op woensdag 23 januari de E-health Innovatie Safari plaats. Deelnemers, waaronder Erik Gerritsen (secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), brengen een bezoek aan Rijndam Revalidatie. Het revalidatiecentrum leidt de bezoekers op deze safari langs vijf van hun digitale toepassingen in de zorg.

Innovaties beleven
Rijndam kijkt voortdurend naar mogelijkheden om innovatieve ontwikkelingen in te zetten voor verbetering van haar patiëntenzorg. Tijdens de safari brengt Rijndam vijf e-health toepassingen onder de aandacht: zorgrobot Zora, datamonitoring bij osseointegratie, het online Oefenportaal, e-consult door beeldcommunicatie en de GroovTube, een apparaat voor ademhalingstraining. Deze ‘big five’ worden gepresenteerd aan de hand van interactieve demonstraties, zodat bezoekers de toepassingen ook echt kunnen proberen en beleven. Bovendien lanceert Erik Gerritsen samen met een patiënt de nieuwe website van Stichting Vrienden van Rijndam.

E-health week
De E-health Innovatie Safari wordt georganiseerd door ‘Life Science & Health 010’, een initiatief van de gemeente Rotterdam. Tijdens de safari wordt naast Rijndam ook een bezoek gebracht aan de Digitale Poli en de Havenpolikliniek. Er vinden deze dag meerdere activiteiten plaats met als thema ‘Rotterdam is klaar voor e-health’. Geïnteresseerden kunnen zich nog online aanmelden op: www.lifesciencesandhealth010.nl/events/netwerk-ontbijt-zorg-innovatie-23-januari-2019.

Shopbox

Meer berichten