Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.
Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden. (Foto: )

Grote aanpak van woningen Purmerhoek

Capelle - De 504 woningen van de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel krijgen begin volgend jaar een duurzame en moderne nieuwe jas. Aan het complete gebouw en alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd.

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.
De werkzaamheden aan de imposante flat starten in februari 2019. "We maken de flat toekomstbestendig door het te isoleren en klaar te maken voor het gasloze tijdperk. We verbeteren daarmee het wooncomfort van de bewoners en het is straks eventueel mogelijk het gebouw aan te sluiten op stadsverwarming. We hebben in het voortraject goed samengewerkt met de bewoners en de plannen mede afgestemd op hun wensen", vertelt projectleider Realisatie Jelle Jonker van Havensteder.

Ook de andere werkzaamheden dragen bij aan een verbetering van het wooncomfort. Zo vernieuwt Team ERAflats in elke woning het toilet en in sommige gevallen ook de keuken en badkamer. Tegelijkertijd worden verschillende installaties individueel regelbaar gemaakt, en worden maatregelen getroffen om de veiligheid te vergroten.
Naast de werkzaamheden aan de woningen, wordt ook de totale flat aangepakt. Hans van der Krogt vertelt namens Team ERAflats: "Het plan omvat ook het isoleren van de buitenschil en daarom hebben we in het bouwteam met Havensteder en A3 Architecten ook goed gekeken naar de mogelijkheden om de uitstraling van het gebouw te verbeteren."

Daarom vervangt Team ERAflats de galerijhekwerken op de eerste verdieping door een glazen balustrade. De kopgevels en de plint van het gebouw worden aangepast. De hoofdentrees worden strak vormgegeven en krijgen een transparante look. Het gebouw krijgt hierdoor een meer open uitstraling, wat vaak ook het gevoel van veiligheid versterkt. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind 2020 afgerond.

Meer berichten