Warme Kerst in de bibliotheek met Joris' Kerstboom

Capelle - In de bibliotheekvestiging Capelle Centrum staat van 6 t/m 23 december een Joris' Kerstboom. De 'Joris' Kerstboom' is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de Bibliotheek Capelle Centrum kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

In ruim 170 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd om voor hun dierbare in het licht te zetten. Ook in Bibliotheek Capelle Centrum.

Mooie kerstboodschappen

Naast de kerstboom in de bibliotheekvestiging staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen bezoekers vullen met hun persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Ze kunnen een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris' Kerstboom.

Gesprek tijdens de kerst

De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. In Bibliotheek Capelle Centrum is op 20 december 2018 van 15:00 uur tot 16:30 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Wensen delen

Op die donderdag 20 december vindt er van 15:00 tot 16:30 uur een speciale activiteit plaats in het kader van Joris' kerstboom. Jong en niet-meer-piepjong komen dan samen om mooie wensen te formuleren, delen en in de kerstboom op te hangen. De mooiste tijd van het jaar, die maken we immers samen, toch?

Meer berichten