Op de fiets naar de brugklas
Op de fiets naar de brugklas (Foto: Rick Keus )

Informatie markt voortgezet onderwijs: Comenius College als gastvrije school

Capelle - En dan zijn de basisschooljaren voorbij! Tijd om een middelbare school te kiezen. Maar welke school past het beste bij uw kind? In Capelle en omgeving zijn heel veel verschillende scholen, waardoor u als ouders soms door de bomen het bos niet meer ziet. Tip! Begin op tijd met oriënteren, ga na wat bij uw kind past en verdiep u in de verschillende soorten onderwijs.

In het kader van de gastvrijheid stelt het Comenius College op 13 november zijn deuren open voor groep 8 leerlingen en ouders. Voor wie eens wilt kennismaken met het tweetalig onderwijs, zowel havo als vwo, of met de nieuwe leerroutes van de mavo is dit de juiste aangelegenheid. Zowel Comenius Mavo Capelle als het Comenius Lyceum Capelle liggen centraal in Capelle aan den IJssel en zijn goed te bereiken met zowel de fiets of auto als het openbaar vervoer. Een juniorlyceum voor de brugklassers, een modern gebouw voor de leerlingen van de mavo en een royaal aanbod in verschillende (nieuwe) vakken zoals Big History en Tech+ is wat u kunt verwachten tijdens het bezoeken van de vestigingen.

Wat kunt u verwachten?
De avond is als volgt ingedeeld: de leerlingen kunnen twee proeflessen volgen, terwijl de ouders plenair informatie ontvangen over het voorgezet onderwijs in het algemeen en het onderwijs op het Comenius Lyceum Capelle en de Comenius Mavo Capelle. Aansluitend kan de informatiemarkt bezocht worden waar verschillende stands staan met informatie over o.a. het aanbod en het nieuwe tweetalig havo.

U en uw kind zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen, sfeer te proeven en natuurlijk uw vragen te stellen. De inloop is vanaf 18.45 uur. Graag vragen wij geïnteresseerden zich aan te melden per mail, dat kan via: CLC@comenius.nl of CMC@comenius.nl met de volgende informatie: naam leerling, basisschool + groep en aantal personen.

Begin op tijd met oriënteren en kom sfeer proeven op het Comenius College!

Adres:

Comenius College

Lijstersingel 18

Capelle aan den IJssel

www.comenius.nl/cmc

Shopbox

Meer berichten