Doneer een fiets en win een prijs!

Capelle - Nederland heeft meer fietsen dan inwoners. Dat betekent waarschijnlijk dat er flink wat fietsen ongebruikt staan weg te roesten in schuurtjes. Ook in Capelle. Beter is het dan een voormalige vluchteling blij te maken met die oude fiets. En tegelijk kans te maken op een cadeaubon!

Ook dit jaar komen er weer statushouders in Capelle wonen om een nieuw leven op te bouwen. In de eerste jaren hebben veel van hen een laag inkomen. Geld voor OV of een fiets is er vaak niet. Bovendien hebben de meesten nooit leren fietsen. Deze gezinnen lopen daarom vaak lange afstanden. Een fiets vergroot hun zelfstandigheid en actieradius. En daarmee de kans op werk. Een groep statushouders krijgt fietsles tijdens hun inburgeringstraject bij Welzijn Capelle. Om de statushouders fietsen te bezorgen, roept Welzijn Capelle inwoners op om oude maar nog bruikbare (kinder)fietsen te doneren. Deze worden indien nodig opgeknapt door een vrijwilliger. De statushouders krijgen de fietsen in bruikleen.
Oude fietsen doneren? Neem contact op met Nicolette Lima, via 06 525 69 891 of n.lima@welzijncapelle.nu. Onder de donateurs verloot Welzijn Capelle een cadeaubon van 75,00 euro. Aanmelden kan tot 8 november, daarna wordt de winnaar bekendgemaakt.

Shopbox

Meer berichten